Okazii cu cardul


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

okazii.ro, eBay-ul românesc, a introdus din 18 iulie opțiunea de plată prin card bancar pentru toate produsele listate a anunțat compania printr-un email trimis utilizatorilor.

logo_okazii_city1 (1)

 

 

Serviciul va fi disponibil gratuit pentru toți vânzătorii de pe okazii.ro. Inedită este modalitatea de transfer a banilor, okazii.ro jucând rolul de intermediar – “Contravaloarea produsului va intra inițial în contul Okazii.ro, iar după confirmarea comenzii, banii vor fi livrați (în contul vânzătorului)”, precizează anunțul firmei. Cumpărătorii care aleg acestă metodă de plată au la dispoziție trei zile pentru confirmarea comenzii.

 

Anterior, plata cu cardul era disponibilă numai în cadrul magazinelor okazii.ro, o platformă care oferă utilizatorilor posibilitatea de a-și administra propriul magazin virtual pe internet. În acest caz, este obligatoriu ca utilizatorul să fie persoană juridică.

 

 

În încercarea de a-și menține clienții

 

Administratorul okazii.ro caută să introducă noi facilități pentru a menține interesul utilizatorilor, în condițiile unei concurențe puternice din partea unor site-uri precum mercador.rotocmai.ro sau olx.ro, care nu percep comision vânzătorilor, oferă acces direct la datele de contact ale acestora, precum și o interfață mai simplă pentru publicarea unui anunț.

……………………………………………………………………………………

Cele mai mari piețe de mărunțișuri la 22 iulie 2013.

Câte produse se găsesc listate pe site?

 

okazii.ro

2.000.000

mercador.ro

820.000

tocmai.ro

650.000

olx.ro

458.000

………………………………………………………………

 

 

Pe okazii.ro utilizatorii care vând un produs plătesc, în majoritatea cazurilor, 2,8% din valoarea acestuia, în limita a 25 de euro; cumpărătorul primește datele de contact ale vânzătorului abia după ce a achiziționat produsul.

 

Site-ul are în schimb sistemul de calificative acordate vânzătorilor, care mai poate filtra utilizatorii necinstiți, precum și opțiunea de garanție de livrare pentru anumite produse, care permite cumpărătorilor să își recupereze banii dacă tranzacția eșuează.

 

Pe 26 iunie, okazii.ro a introdus opțiunea de alimentare cu 5 euro a contului din rețeaua Cosmote (Orange și Vodafone, precum și opțiunea de 10 euro în Cosmote fiind anterior disponibile).

 

 

Impactul asupra pieței

 

Introducerea opțiunii de plată cu cardul pe unul dintre cele mai mari site-uri locale de licitații online ar putea contribui la creșterea pieței de comerț electronic și la scoaterea din zona ‘gri’ (neindexată) a unui procent din aceste tranzacții.

Valoarea plăților online cu cardul va crește în 2013 la 286 mil. euro, +30% față de nivelul de 220 mil. euro înregistrat la finele anului trecut.

Piața locală de plăți online procesate prin card bancar este apreciată la 286 de milioane de euro anul acesta, față de 220 de milioane de euro în 2012, potrivit datelor RomCard.

 

Ca volum, piața este așteptată să urce de la 4,1 milioane tranzacții anul trecut la 5 milioane de tranzacții la finele anului 2013.

 

okazii.ro are, în medie, 2 milioane de produse listate de către 120.000 de vânzători.

 

Deși este o practică curentă pe site-uri internaționale precum eBay, plata online – în avans – încă este privită cu reticență în România; rămâne de văzut câți utilizatori okazii.ro vor opta pentru noua metodă de plată.

 

Site-urile concurente nu oferă utilizatorilor metode de plată și chiar le recomandă utilizatorilor să evite tranzacțiile în avans. mercador.ro (fostul aukro.ro) se delimitează complet de conceptul de intermediar al tranzacțiilor: “mercador.ro nu prevede nici un sistem de plată și nu protejează plățile efectuate de către utilizatori (…) Utilizați cea mai simplă modalitate de plată: numerar (…) Nu da bani în avans!”, menționează site-ul pe pagina de întrebări frecvente.

 

………………………..

 

 

 

 

 

Alte articole