Warning: Use of undefined constant Ĺshow_admin_barĺ - assumed 'Ĺshow_admin_barĺ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 175

Warning: Use of undefined constant Ĺ__return_falseĺ - assumed 'Ĺ__return_falseĺ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 175
Das Startup | Das Cloud

Das Startup


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Ast─âzi vorbim despre startupuri din dou─â categorii mai pu╚Ťin prolifice: cele din zona baltic─â ╚Öi cele ╚Ötiin╚Ťifice.

Credit foto: https://www.facebook.com/IFeakingLoveScience

Credit foto: https://www.facebook.com/IFeakingLoveScience

├Än a doua zi a conferin╚Ťei Slush din Helsinki, un eveniment cu o agend─â extrem de interesant─â, c├óteva startupuri din zona baltic─â au fost alese ├«ntre cele mai bune 20 de echipe. Froont (realizeaz─â prototipuri de site-uri cu design adaptativ), Language Accelerator (├«nva╚Ť─â o limb─â str─âin─â ├«n 200 de ore), Weekdone (un serviciu ├«n cloud de monitorizare a productivit─â╚Ťii care a ╚Öi c├ó╚Ötigat marele premiu al Slush), Sportlyzer (un instrument pentru cluburile sportive), Trackduck (un site de feedback pentru layouturi de site-uri pivotat ├«ntr-unul de descoperit ╚Öi reparat bug-uri) au mers mai departe.

 

├Äntre timp, ├«n lumea ╚Ötiin╚Ťelor serioase, Commercialization Reactor Riga, un program de pre-accelerare care ├«ncearc─â s─â pun─â ├«n leg─âtur─â cercet─âtori ╚Öi oameni de ╚Ötiin╚Ť─â cu antreprenori ╚Öi manageri, a anun╚Ťat c─â 3 dintre echipele sale au ob╚Ťinut finan╚Ťare de la Imprimatur Capital. De pu╚Ťine ori avem ocazia s─â scriem despre startup-uri hard-core din tehnologie iar faptul c─â unul dintre ele este complet pe l├óng─â radarul nostru, venind din Armenia, e ├«ncurajator.

 

Aminosteam, un startup din domeniul biotehnologiei a semnat un contract de finan╚Ťare ├«n valoare de 50.000 de euro cu Imprimatur Capital Seed Fund. Aminosteam produce aminoacizi non-proteinogeni la Institutul Armen de Cercet─âri ├«n Biotehnologie. Compania a reu╚Öit s─â inventeze o tehnologie de produc╚Ťie al c─ârui rezultat e un material de puritate mai mare, la costuri mult mai mici.

 

Inven╚Ťia celor de la Mahydy are ca rezultat un proces de coroziune mult ├«ncetinit al o╚Ťelului. Asta face ca structurile mari de o╚Ťel s─â reziste mai mult ├«n timp. Anterior Mahydy ob╚Ťinuse 100.000 de dolari de la Amber Seed Business Angel Club, acum a mai ad─âugat 50.000 de euro ca ├«mprumut de la Imprimatur Capital Seed Fund.

 

NanoOptoMetrics a dezvoltat un instrument de m─âsurare al structurilor de suprafa╚Ť─â cu o precizie de 1 nanometru. Cercet─ârile au fost ├«ncepute ini╚Ťial ├«ntr-unul din institutele de fizic─â aplicat─â din Rusia.

 

Despre startupurile ╚Ötiin╚Ťifice ╚Ötim c─â cel mai bun parcurs ├«l au al─âturi de un investitor strategic care s─â duc─â mai departe procesul de cercetare-dezvoltare ╚Öi eforturile de comercializare. Fondurile de investi╚Ťii obi╚Önuite cu startupuri din domenul tehnologiilor web n-ar ├«n╚Ťelege valoarea inven╚Ťiilor dec├ót dac─â ar fi vorba despre ceva cu care ar putea empatiza. A╚Öa cum ar fi cre╚Öterea duratei de via╚Ť─â a bateriilor de laptop.

 

Analist independent ┼či colaborator permanent TechCrunch ╚Öi Das Cloud, Natasha Starkell s-a specializat pe segmentul start-up-urilor din Estul Europei. Este n─âscut─â ├«n Rusia, dar locuie╚Öte ├«n Germania, unde conduce GoalEurope, firma sa de consultan╚Ť─â. Pe Twitter o po╚Ťi urm─âri la ┬á@natashastarkell.

Alte articole