Câștigătorii premiilor EuroCloud


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Multe țări europene au fost mai harnice și mai creative cu mutarea serviciilor în cloud. Am aflat asta ca membri ai juriului celei mai mari competiții europene de proiecte cloud. 

eurocloud award

Anul acesta 12 țări europene în care există filială a Eurocloud, o organizație care sprijină dezvoltarea de servicii pe model cloud, au participat la ceea ce probabil este cea mai importantă competiție pentru proiecte de acest fel: Eurocloud European Awards Ceremony. Lista țărilor participante cuprinde și două din Europa Centrală și de Est: Slovenia și România. Prima a reușit să câștige la categoria cel mai bun startup cu un serviciu de generat coduri QR, România a reușit să se claseze pe podium la aceeași categorie cu Render Street, un serviciu pe o nișă îngustă dar care reprezintă o foarte bună întruchipare a cloud-ului.

 

Concursul s-a desfășurat în două etape. Prima dată a fost făcută o selecție de proiecte la nivelul fiecărei țări participante și ulteior aceste proiecte au fost punctate de un juriu internațional compus din câte un reprezentant al fiecărei țări participante. Das Cloud a fost cel care a reprezentat România în juriu așa că am putut să ne facem o idee destul de bună despre nivelul la care sunt proiectele de cloud ale altor țări, chiar din interior. O regulă a procesului de desemnare a câștigătorilor: membri juriului nu au putut să puncteze participanți din țara de origine.

 

Câștigătorii competiției au fost următorii:

Cel mai bun produs de cloudSmart CloudPT (Portugalia). Portugal Telecom, principalul operator telecom portughez, a dezvoltat un produs de cloud cu performanțe superioare ce a convins multe companii mari din zona media, spitalelor private, a industriei auto și a serviciilor financiare să îl folosească.

În această categorie, din partea României a concurat GTS cu soluția Virtual Hosting Environment.

 

Cel mai bun startupEsponce (Slovenia). Esponce transformă orice text, oricât de mare sau de mic în coduri QR. Pentru statistici avansate despre cine, unde și când a citit un cod QR, Esponce are abonamente plătite.

România a fost reprezentată de Render Street un serviciu pentru producătorii de animații 3D care folosesc programul Blender. Am fost aproape aici, Render Street a fost selecționat între cele mai bune 3 startupuri din Europa.

 

 

Cel mai bun proiect dezvoltat în mediul privatNomalys (Franța)

Producătorul francez al aplicației cu același nume spune că produsul lor face datele din orice sistem software închis al unei companii (CRM, ERP, BI, EDM etc) să fie disponibile, securizat, pe orice tip de dispozitiv mobil pentru căutare în timp real. Unde am pus prezentarea aia pentru Eurocloud?

România a fost reprezentată în această categorie de Ymens și proiectul dezvoltat pentru Unior-Tepid, un vânzător de scule și unelte.

 

Cel mai bun proiect dezvoltat pentru administrația publicăEDM, Ministerul Vieții (Austria)

Ministerul austriac ce se ocupă de protecția mediului a căștigat cu o implementare foarte complexă, un sistem prin care se gestionează cu mai puțini angajați plata taxelor de mediu și care reușește să îl ducă pe utilizator prin hățișul birocratic de la mai multe niveluri, departamente și structuri de stat.

România a participat cu proiectul AdLic al Siveco România prin care se realizează repartizarea elevilor la licee.

 

 

Mai multe despre cel mai bun proiect românesc din competiție, pe How To Web și EuroCloud.

Alte articole