iPad-ul de zvonuri


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Avem de ceva vreme iPhone 5S , 5C şi iOS 7. Parcă e timpul şi pentru nişte iPad-uri noi.

Sursa Foto: sonnydickson.com

Apple a venit cu o grămadă de schimbări în ultima vreme, şi e de aşteptat să regăsim o bună parte dintre acestea şi în generaţiile aşteptate de iPad şi iPad Mini. Până la prezentarea oficială, să vedem ce (nu) se ştie despre ceea ce ar putea fi iPad 5 şi iPad Mini 2.

 

Lansare:  22 octombrie

 Apple ar urma să organizeze în 22 octombrie un eveniment iPad-dedicat, scriu cei de la AllThingsD, în timpul căruia ar putea fi prezentate a cincea generaţie de iPad şi cea de-a doua de iPad Mini, dar şi un nou MacBook Pro şi un preview al viitorului OSX Mavericks.

Tot în 22 octombrie va avea loc la Abu Dhabi Nokia World, unde se aşteaptă, printre altele, prezentarea noii game Lumia, după cum în aceeaşi zi va avea loc şi lansarea de către Microsoft a noilor sale Surface 2. Să fie doar ciudatul rol al întâmplării?

Sursa Foto: sonnydickson.com

 

Mai subţire, mai uşor, mai iPad Mini

Din pozele postate până acum de “zvonacul-Apple” Sonny Dickinson, iPad 5 va avea un design identic cu cel al iPad Mini; plus că va fi şi mai uşor şi mai subţire, spune Ming-Chi Kuo, analistul KGI Securities care a prezis cu acurateţe detaliile tehnice ale ceea ce este acum Touch ID. Kuo spune că noul iPad va fi cu 15% mai subţire şi 25% mai uşor. Cei de la The DigiTimes spun despre ecran că va fi cu 0,05 mm mai subţire şi 25-33% mai luminos decât cel al iPad 4, graţie unui nou sistem de backlighting.

 

Culori noi

Unele dintre imaginile ajunse în Internet sunt ale unor iPad-uri de un gri identic cu nuanţa noilor iPhone 5S. De unde şi speculaţia că ar putea exista şi o versiune Gold.

A7

 

Procesor x 64

 iPhone 5S este primul device mobil însufleţit de un procesor pe 64 de biţi, procesor A7 pe care l-am putea regăsi şi pe noile iPad-uri. De altfel, folosirea aceluiaşi tip de procesoare în noile generaţii de iProduse e deja o mişcare clasică Apple.  Analiştii Deutsche Bank sunt chiar gata să bage mâna în foc pentru asta şi, cu un ochi la impactul pe care o astfel de mişcare l-ar putea avea asupra pieţei, reduc estimările de vânzări de PC-uri, convinşi fiind că noul iPad va muşca sănătos din vânzările de laptop-uri.

E greu însă de spus dacă şi noul iPad Mini va avea un procesor A7. Dacă e să ne uităm la costuri, la preţul de vânzare, şi la procesorul de generaţie mai veche de pe primul iPad Mini, cel mai probabil nu.

 

Ecran de 13 inci?

Majoritatea zvonurilor vorbesc la unison despre un ecran de 9,7 inci, dar nu e de trecut cu vederea un articol al The Wall Street Journal care spune că Apple ar testa ecrane mai mari, inclusiv un prototip cu puţin sub 13 inci. Şansele ca noul iPad să aibă un astfel de ecran sunt mici, dar nu e exclus să-l vedem, undeva, cândva, în viitor.

Sursa Foto: sonnydickson.com

 

Retina-screen iPad Mini 2?

 Una dintre dezamăgirile iPad Mini este ecranul şi încă de la momentul intrării sale pe piaţă s-a spus că următorul model va avea Retina Display şi o rezoluţie mai mare. Un zvon de la sine înţeles, de genul 3G-ului lipsă din prima generaţie de iPhone. O grămadă de surse independente, în frunte cu DisplaySearch, spun acum că iPad Mini 2 va avea într-adevăr un ecran  2048 × 1536, la fel ca şi iPad 4.

 

Senzor de amprentă

Noul Touch ID, senzorul de amprentă de pe iPhone 5s cu rol de deblocare a telefonului şi login pentru cumpărăturile din App Store a făcut senzaţie şi, cu unele minusuri inerente, îşi face destul de bine treaba. Părerea generală e că îl vom întâlni şi pe iPad 5, cu un “poate” pentru Mini 2.

 

Încărcare wireless?

Dacă informaţiile de până acum pot părea previzibile, ce spuneţi de o încărcare wireless?  Un zvon lansat de Apple Insider, bazat pe un patent înregistrat de Apple şi intitulat “Integrated inductive charging in protective cover”, ce descrie un iPad încărcat cu ajutorul unui Smart Cover cu baterie inclusă, care începe să încarce ori de câte ori este închis pentru a acoperi ecranul. Sistemul nu e chiar 100% wireless, deoarece protecţia ecranului trebuie încărcată la rândul ei.

Smart Cover Charger

 

Un al doilea microfon?

Un scenariu de pe blogul japonez Macotakara sugerează că iPad 5 va avea un al doilea microfon, în spate. Nu ar fi neapărat ceva neaşteptat sau o mare noutate, pentru că acesta ar fi existat în faza de prototip al iPad Mini, dar s-a renunţat la el la trecerea la versiunea finală.

 

Preţurile

Dacă e să-şi păstreze obiceiurile de până acum, Apple ar urma să scadă preţurile la iPad 4 şi iPad Mini şi să vândă noile generaţii la preţurile de dinainte de reduceri, adică 499 USD pentru iPad 5 de 16GB version, 599 USD – 32 GB, 699 USD – 64 GB şi 799 USD – 128GB.

 

 

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35