Mai e puțin


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Toamna e sezonul evenimentelor. Dar dacă e să vorbim de unul singur de la care nu trebuie să lipsești, acesta este.

HTW, design by X3

Google se grăbește să te completeze atunci când în bara de căutare ai introdus ”hot  to web” cu sugestii ca ”design”, ”check in”, ”hosting” dar știm cu toții că nu e nimic de adăugat de fapt. How To Web e evenimentul care din păcate nu se desfășoară mai mult de o dată pe an. Pe 20 și 21 noiembrie are loc ediția 2013. Ce urmează să se întâmple?

 

40 de vorbitori de pe 4 continente vin la București pentru a-și împărtăși experiența dezvoltării de produse tehnologice la scară globală celor 800 de participanți din sală. Dintre vorbitori, nu trebuie să-i pierdeți pe Thomas Hartwing (CTO și co-fondator al King.com, una dintre cele mai importante companii de gaming din lume, care se pregătește de listarea la bursă în Statele Unite) sau Paul Ford (VP și CEO al SoftLayer, companie de infrastructură achiziționată de IBM cu 2 miliarde de dolari la începutul anului).

 

Adii Pienaar (Co-Fondator şi ex-CEO Woo Themes, liderul mondial în crearea de teme şi plugin-uri pentru WordPress), din Africa de Sud, și Kei Shimada (Director of Business Development la Dentsu), din Japonia, vor urca pe scenă pentru a vorbi despre experiența dezvoltării de inovație și afaceri globale ”de la capătul lumii”.

 

Tal Siach (Co-Fondator şi CMO Visual.ly, cea mai mare comunitate de infografice şi vizualizare de date din lume, ce are un centru de dezvoltare în Cluj), Michael Levit (Fondator Spigot, startup ce are centrul de dezvoltare în București) şi Peter Brodsky (fost Director al centrului R&D al SoundCloud din Sofia) vor participa într-un panel în care vor dezbate opțiunea companiilor de a folosi resursele umane din zona Europei de Sud-Est pentru dezvoltarea tehnică a produselor lor.

 

Experienţa utilizatorilor în folosirea unui produs sau serviciu este fundamentală pentru succesul unui produs tech la nivel global. Despre acest lucru vor vorbi la How to Web Alex Hunter (CEO Rushmore, de asemenea fost director al departamentului de marketing online al Virgin Group global) şi Ştefan Szakal (CEO şi Co-Fondator X3, cel mai apreciat studio de creaţie din România).

 

Pe partea de tehnologie, Philipp Kandal (Co-Fondator şi CTO Skobbler) şi Simon Stewart (Software Engineer Facebook si membru de bază al echipei ce dezvoltă Selenium) vor vorbi despre big data, rolul testării automate şi inovațiile Facebook pentru Android.

 

Pe scena secundară a conferinței vor vorbi despre finanțarea afacerilor aflate la început de drum, reprezentații unor acceleratoare de afaceri și fonduri de investiții active în regiune, precum Sitar Teli (Managing Partner, Connect Ventures), Jure Mikuz (RSG Capital), Mihai Sfintescu (3TS), Jon Bradford (Managing Director, TechStars), Carlos Espinal (Partner, Seedcamp), Dylian Dimitrov (Eleven Startup Accelerator) sau Lyuben Belov (LAUNCHub).

 

În paralel cu How to Web 2013 se va desfăşura o nouă ediţie a Startup Spotlight, competiţie şi program de mentorat adresat celor mai inovatoare 32 de start-up-uri din regiune. În cadrul programului, echipele participante vor avea acces la workshop-uri dedicate, sesiuni de mentorat, întâlniri private cu investitori și specialiști, precum și la premii în valoare totală de 20.000 USD, ce vor fi câștigate în urma evaluării proiectelor și a pitch-urilor ce vor fi susținute pe scenele How to Web.

 

Agenda detaliată a evenimentului, lista tuturor vorbitorilor confirmați și detaliile despre achiziționarea biletelor pentru conferință sunt disponibile la http://howtoweb.co.  Echipele de antreprenori inovatori care îşi doresc să participe la Startup Spotlight pot aplica online la http://startupspotlight.co, pana pe 20 octombrie. Participarea la competiţia şi programul de mentorat pentru startup-uri este gratuită pentru cei 32 de finalişti care vor fi selecţionaţi de un juriu format din experţi internaţionali. How to Web este un eveniment dezvoltat cu susţinerea IXIA, X3, SoftLayer, Twilio şi Enterprise Ireland.

 

Ne vedem la How To Web.

 

 

Alte articole