Ctrl-C pe tabletă, Ctrl-V pe PC


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Un startup din Sibiu lucrează la Omnipaste, produsul care te ajută să transporți ușor mici secvențe de date între dispozitive diferite.

Omnipaste from Calin on Vimeo.

 

E simplu când totul se întâmplă pe un singur dispozitiv. Copiezi un link din browser sau numărul de telefon de care ai nevoie cu comanda Ctrl-C și îl aduci acolo unde ai nevoie cu Paste. Dacă mica frântură de informație se află însă pe un alt device, lucrurile se complică și trebuie să apelezi la intermedierea unui email sau a unui cont Dropbox instalat pe ambele dispozitive.

Cei de la Omnipaste, un mic startup din Sibiu, lucrează la un produs care să devină un copy-paste între dispozitive diferite. Până acum, cei 5 oameni au reușit să elimine barierele dintre Windows și Android și urmează să lucreze și la varianta pentru dispozitive Apple a aplicației.

 

Ciprian Stăvar, omul de marketing al echipei de dezvoltatori, face o paralelă cu modelul de funcționare al creierului uman care folosește atât memoria de lungă durată, cât și pe cea de scurtă durată. ”Evernote e pentru long-term memory, Omnipaste e pentru short-term memory”, spune Stăvar.

 

Atunci când produsul va fi deschis publicului larg, prin Omnipaste se vor putea muta de pe un dispozitiv pe altul atât texte, cât și imagini. În plus, echipa lucrează la definirea mai multor acțiuni inteligente (smart actions) care să ofere automat opțiuni de procesare a datelor în funcție de dispozitivul pe care au fost copiate. De exemplu, dacă un număr de telefon este copiat pe un telefon mobil, va fi oferită opțiunea de a apela acea secvență de cifre.  ”Viziunea este de a face ca dispozitivele nu doar să fie conectate, ci să fie conștiente de tipul de date pe care vrei tu să le transferi”, explică Stăvar.

 

De această zonă se leagă si planurile de monetizare ale aplicației. Utilizarea sa va fi gratuită și va include 1-2 smart-actions, dar utilizatorii care o vor folosi intens – Stăvar se așteaptă să fie designeri, bloggeri, jurnaliști, dezvoltatori – vor avea opțiunea de a plăti un abonament pentru un set mai larg de acțiuni automatizate inteligent.

 

Cu o funcționalitate din același registru – mutarea unei fotografii de pe un device pe altul -, dar folosind o altă abordare, a câștigat premiul Hacker’s Choice Award în luna iulie la Londra, la Yahoo Hack Europe, o echipă românească ce a participat și în programul de pre-accelerare Innovation Labs.

 

Și Omnipaste a ieșit în afara țării. Zilele trecute sibienii au fost aleși între cele 75 de echipe care participă la Lisbon Challenge, un program de accelerare de startupuri care oferă premii în bani câștigătorilor.

 

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează o astfel de competiție, l-am rugat pe Ciprian Stăvar să ne descrie atmosfera într-un scurt material pe care îl poți citi aici.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35