Videodrome 7.0.2


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Achtung! Achtung! Apple a scos un 7.0.2, dar reuşeşte noul update să umple găurile de securitate? Şi dacă e să ne uităm la utilizarea de zi cu zi, care sunt mai rapide şi mai rapide dintre cele opt modele de iPhone-uri de până acum?

Sursa Foto: iphonehacks.com

A fost nevoie de mai puţin de 72 de ore pentru descoperirea primei probleme notabile de securitate din nou lansatul iOS 7: un bug care permite(a) unei terţe persoane să acceseze camera foto şi galeriile de imagini, şi chiar să le posteze apoi pe reţelele sociale, ale unor iPhone/iPad-uri protejate cu parolă.

 

O zi mai târziu, Karam Daud, un tânăr palestinian de 27 de ani din Ramallah, posta pe YouTube un filmuleţ în care demonstra cât de uşor poţi suna de pe un iPhone blocat, cu iOS 7, exploatând o vulnerabilitate a apelurilor de urgenţă.

 

Tehnoreplica Apple a venit la sfârşitul săptămânii trecute, sub forma lui 7.0.2, un update de 21 MB care ar fi trebuit să rezolve ambele probleme. “Ar fi”, pentru că videoînţelepciunea internetului pare să ne demonstreze contrariul.

 

Şi chiar dacă e ceva mai complicat, se mai pot da telefoane şi în noua versiune îmbunătăţită.

 

Între timp, nici cititorul de amprentă de pe 5s nu o duce prea grozav. Pe istouchidhackedyet s-a deschis o listă de premii în bani pentru cel care vă găsi o soluţie de păcălire a Touch ID, cu un maxim de 10.000 de dolari oferiţi de Arturas Rosenbacher, cofondatorul unui fond de investiţii al cărui nume nu mai merită amintit. Nu-l mai pomenim pentru că hackerii germani de la Chaos Computer Club au găsit o soluţie, însă Rosenbacher şi-a retras oferta, invocând “o lipsă de lichidităţi”. S-a speculat imediat că ar fi fost de fapt o falsă ofertă, făcută doar pentru publicitate.

 

Bonus – o variaţiune ulterioară:

 

Acum că am văzut cum stăm cu bug-urile de securitate, să trecem şi printr-un test rapid de viteză, făcut de cei de la everythingapplepro.net. Se prea poate să nu fie cel mai elocvent experiment, dar e interesant de urmărit. Concluziile rămân la latitudinea fiecăruia.

Alte articole