Al cincilea(s) element


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

S-a terminat cu zvonurile! Să-nceapă speculaţiile despre generaţia următoare de iDevice-uri. Avem 5s, 5c şi iOS 7 x64 . Avem culoare, plastic şi senzor de amprentă.

Sursa Foto: techcrunch.com

Apple şi-a prezentat ieri noua generaţie de iPhone, 5s, disponibilă pe piaţă din 20 septembrie. La fel ca şi s-urile din 3GS şi 4s, şi cel de anul acesta e semnul unei îmbunătăţiri faţă de modelul anterior, despre care CEO-ul Tim Cook a spus nu odată că este de departe cel mai popular model de iPhone şi că acesta ar genera aproape jumătate din vânzările totale de iTelefoane.

 

5s are un procesor mai bun, o cameră mai bună şi un senzor de amprentă pentru securitate. Dar să le vedem pe rând.

 

Despre noul A7 pe arhitectură de 64 de biţi oficialii Apple spun că are peste un miliard de tranzistori şi că ar fi de 40 de ori mai rapid decât procesorul de pe acum anticul iPhone 2G.

 

Şi o precizare importantă: redesenat grafic, noul iOS 7 are un kernel pe 64 de biţi şi este compatibil şi cu iPhone 5, iPhone 4S şi iPhone 4; generaţiile 3 şi 4 de iPad şi iPad 2, precum şi generaţiile 5+ iPod touch. Va putea fi descărcat gratuit începând cu 18 septembrie.

 

5s vine echipat şi cu un “co-procesor de mişcare”, M7, al cărui scop principal este monitorizarea oricărei mişcări, prin gestionarea continuă a datelor primite de la giroscop, busolă şi accelerometru. Practic, iPhone 5s nu se opreşte nici o secundă din colectarea de date, iar asta îl transformă într-un fitness tracker ideal pentru cei obsedaţi de performanţele sportive.

 

Ceea ce ne duce la durata de viaţă a bateriei. Apple promite 250 de ore în standby, 10 ore de convorbiri 3G şi LTE browsing sau 40 de ore de ascultat muzică.

iOS 7

 

Noua cameră foto are un senzor cu 15% mai mare decât predecesorul său şi o diafragmă f/2.2, faţă de ƒ/2.4-ul modelului anterior. Bliţul are la rândul său un upgrade, aşa-numitul “True Tone”,  cu 1.000 de variaţii ale temperaturii culorilor, extrem de util, de exemplu, pentru obţinerea unui ton corect al pielii. În plus, există şi un stabilizator de imagine şi un mod “rafală”, de până la 10 cadre pe secundă.

 

Anticipat, disputat şi controversat, cititorul de amprentă a fost inclus în noul 5s. Apple îl numeşte “Touch ID” şi este parte a butonului Home. Fără a intra în detalii tehnice, poate recunoaşte mai multe amprente, scanează amprenta indiferent de unghiul de contact şi foloseşte la deblocarea telefonului. În plus, poate fi folosit la orice autentificare ce presupune o parolă Apple ID.

 

Şi o schimbare de design: 5s e disponibil în trei culori – alb, negru (în teorie, în practică un gri închis) şi auriu.

 

Preţurile anunţate, valabile pentru contracte de doi ani: 200 de dolari pentru versiunea de 16GB, 300 de dolari/32 GB şi 400 de dolari/64 GB. Există şi o ofertă la liber: 649$/16GB, 749$/32GB şi 849$/64GB. Pentru protecţie, Apple oferă şase modele de huse de piele, la 39 de dolari/bucată. Primele ţări în care va fi disponibil:  Statele Unite, Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore şi Marea Britanie.

 

Toate detaliile tehnice sunt disponibile pe site-ul Apple.

iPhone 5c

 

Tot ieri, Apple a prezentat şi noul iPhone 5c, descris de mulţi până acum drept iPhone-ul de plastic. “5c este realizat cu toate acele tehnologii formiodabile pe care utilizatorii le-au iubit la iPhone 5″, a spus Phil Schiller, Senior Vice President Apple.

 

Disponibil în cinci nuanţe – albastru, verde, galben, alb şi roz – 5c e construit din policarbonat dur, cu o structură de oţel armat, ce foloseşte şi pe post de antenă. Are ecranul Retina display de 4-inch al iPhone 5, de la care împrumută şi procesorul A6, LTE, Bluetooth 4.0 şi dual-band 802.11a/b/g/n WiFi.

iPhone 5c

 

Este însufleţit de o baterie cu o capacitate mai mare decât cea a iPhone 5 şi are o cameră iSight de 8 MP.

 

Cât despre preţuri, iPhone 5c costă 99$/16GB şi 199$/32GB, cu doi ani de contract. Fără obligaţii contractuale, preţurile cresc la 549$/16GB şi $649/32GB.

 

În loc de încheiere: Tim Cook a spus că, până la sfârşitul lui octombrie, speră să ajungă la un total de 700 de milioane de dispozitive echipate cu iOS vândute de la primele generaţii în întreaga lume. Pentru comparaţie, Google a anunţat luna trecută că a trecut de un miliard de activări Android.

Alte articole