Das Claudoskop: Oamenii au empatie pentru roboți


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Primul ficat uman printat în 3D. Cum arată trei ani din viața Soarelui? Bicicleta-senviș pe care o asamblezi de unul singur. Das Claudoskop.

Foto: sandwichbikes.com

 

Ziua în care vor dispărea pe vecie cozile de așteptare pentru a primi un transplant de organ vital supraviețuirii nu este chiar atât de departe. Asta pentru că niște cercetătorii americani din San Diego au reușit să printeze pentru prima dată în 3D mici replici ale ficatului uman. După ce va fi testat pentru a vedea cum reacționează la medicamente și boli, ficatul ar urma să fie produs și la dimensiuni mai mai pentru a fi gata de transplant.

 

Până la crearea unor roboți empatici mai avem de parcurs cale lungă. Dar de verificat dacă oamenii empatizează cu roboți nu e chiar atât de dificil, iar răspunsul este da: sentimentele noastre față de roboți sunt oarecum asemănătoare empatiei umane. Potrivit unor cercetători germani, care au analizat scan-uri cerebrale fMRI, oamenii au parte de reacții cerebrale similare atunci când atât alți oameni sau roboți primesc o doză fie de violență, fie de afecțiune.

 

O bicicletă ușor de asamblat și de demontat pentru a încăpea mai ușor în portbagaj la drumuri mai lungi. Sandwich bike e făcută de niște designeri olandezi care sunt mari fani IKEA.

 

 

Un flux de apă creat cu ajutorul computerului.E atât de reală încât ți se face chef de baie.

 

 

Cum arată trei ani din viața soarelui nostru? Observatorul Solar Dynamics al NASA a filmat astrul în tot acest timp și ne oferă acum un rezumat video.

 

Alte articole