Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/full.php on line 11

”Am bani, ajută-mă să-i cheltui”


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Un startup din Iași a primit o finanțare de 50.000 de euro și a început să caute angajați.

 

 

SOSVentures, fond de investiții din Irlanda care a investit anterior 500.000 de euro în startup-ul care dezvoltă Solitaire Arena a mai finanțat încă un startup românesc, cu 50.000 de euro. Ținta investiției de tip seed este Răzvan Gîrmacea, antreprenor român din Iași care a dezvoltat în 2012 Monitor Backlinks, un serviciu pentru specialiști SEO.

 

Ca urmare a investiției, a fost înființată în Irlanda o companie sub care va fi  dezvoltat în continuare produsul dar echipa de programatori va continua să lucreze din România. Pe blogul său personal, Răzvan Gîrmacea anunță că este în căutare de programatori, specialiști SEO și AdWords, Marketing, PR, Web Design și copyrighteri sub titlul ”Am bani, ajută-mă să-i cheltui”. La prima vedere aritmetica pare să contrazică lungimea anunțului. Nu sunt cunoscute veniturile generate lunar de Monitor Backlinks și nici numărul de acțiuni din noua companie cedate fondului dar este de presupus că în cazul unei investiții seed este vorba de 5-10%.

 

Răzvan Gîrmacea l-a întâlnit pe Bill Liao, European Venture Partner al SOSVentures, atunci când participa la competiția Startup Spotlight din cadrul How To Web. La eveniment, Monitor Backlinks a fost selecționată în lotul celor mai bune startup-uri din regiune.

 

SOSVentures e un fond de investiții care administrează 180 de milioane de dolari. Pot investi între 25.000 de dolari și 10 milioane de dolari într-un startup dar în cele mai multe cazuri investesc între 200.000 și un milion de dolari.

Alte articole