Big Data Week


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

În calendarul tehnologic internațional, săptămâna viitoare apare cu roșu: e Big Data Week.

Ce să faci cu avalanșa de informații?

 

În 2011 Stewart Townsend organiza pentru prima dată un festival al unei comunității disparate, cea a specialiștilor care lucrează în domeniul nou al Big Data. Cei care au trecut pe profilul de LinkedIn ”data scientist”, cei care fac tehnologii pentru a lucra cu imensele baze de date care sunt astăzi generate la fiecare interacțiune sau cei care construiesc moduri noi de a vizualiza aceste date s-au întâlnit până acum de două ori la evenimente organizate simultan în mai multe orașe din lume. Săptămâna viitoare Big Data Week 2013.

 

Pentru prima dată, București se află și el pe harta Big Data, alături de alte 25 de orașe ca Amsterdam, Barcelona, Londra, Moscova sau San Francisco. Cu această ocazie EuroCloud România va organiza evenimentul ”Totul despre Big Data”, o incursiune în evoluția analizei de date.  Agenda completă a evenimentului se găsește pe pagina Eurocloud. Participarea e gratuită dar locurile sunt limitate iar discuțiile vor fi cu un grad de tehnicitate accesibil celor care cunosc deja domeniul.

 

În cadrul evenimentului Das Cloud va avea o prezentare despre cum poate fi folosit Big Data în jurnalism, cu Macroscop ca studiu de caz.

 

Pentru iubitorii cifrelor exacte, coordonatele sunt: 23 aprilie, ora 9:30 la sediul Microsoft din Piața Presei Libere (București), sala City Gate.

 

Pe Twitter, hashtag-urile sunt #bigdataRO și #bdw13.

 

 

Alte articole