Acceleratorul de notițe


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Evernote lansează un program de mentorat pentru dezvoltatorii de aplicații. Programatorii și designerii românii se pot deja antrena pentru un bilet în toamnă la San Francisco participând în perioada 17-19 mai la Startup Live Cluj-Napoca.

Evernote Devcup, ediția 2012. Phil Libin, Francis Chong, Rave Needleman și Seth Hitchings (de la stânga la dreapta)

 

Evernote, compania care ajută oamenii să își amintească totul, anunță lansarea Evernote Accelerator: un program de mentorat intensiv ce se va desfășura pe parcursul a o lună. Acceleratorul va ajuta echipe promițătoare de dezvoltatori să transforme proiecte incipiente, construite pe platforma Evernote, în produse viabile.

 

Echipele Evernote Accelerator vor fi selectate dintre cele ce candidează la Evernote Devcup 2013, competiția anuală dedicată dezvoltatorilor de software și designerilor din toată lumea. Participanții în program sunt invitați să lucreze la sediul Evernote, direct cu specialiștii în dezvoltare și design din cadrul companiei; echipele vor avea asigurate cheltuielile legate de transport, cazare și masă. Spre deosebire de alte programe, Evernote nu ia o poziție financiară în companiile sau produsele care trec prin programele sale pentru dezvoltatori, inclusiv Devcup și Evernote Accelerator.

 

Trei români aflați în cărți

 

În competiția Evernote Devcup 2013, ce se desfășoară în perioada 11 martie – 29 iunie, sunt deja înscriși 153 de participanți, dintre care trei sunt români: Cosmin Ciobanu, cu proiectul Octonius (descris ca un “asistent personal care îți îmbunătățește viața prin crearea unei conexiuni inteligente între activitățile tale și oamenii din viața ta”), Marian Vasile Caraiman, cu proiectul Re-EverNote (în fază de dezvoltare) și Vlad Drahnea.

Evernote Accelerator

 

“Cu ocazia vizitei în România, am întâlnit dezvoltatori și designeri cu mult potențial; îi încurajez să construiască produse care extind funcționalitatea Evernote, ajutând utilizatorii să colecteze, să organizeze, să distribuie și să își amintească cele mai importante lucruri din viața lor. Evernote înseamnă ceva diferit pentru fiecare dintre cei 50 de milioane de utilizatori pe care îi avem în toată lumea; oportunitățile de integrare cu platforma Evernote sunt aproape nelimitate”, le spune Phil Libin, CEO Evernote, celor interesați să se înscrie în competiția Evernote Devcup 2013.

 

Evernote Accelerator începe în octombrie 2013, și va oferi consultanță în ceea ce privește designul de produs, marketingul, și dezvoltarea afacerii. Programul va culmina cu un eveniment de lansare care va avea loc în noiembrie 2013, unde echipele își vor prezenta produsele în fața unei audiențe formate din jurnaliști, investitori și lideri inovatori din Silicon Valley.

În competiția Evernote Devcup 2013 sunt deja înscriși trei români: Cosmin Ciobanu, Marian Vasile Caraiman și Vlad Drahnea.

 

Antrenament sub Feleac

 

Premiile Devcup 2013 și programul Evernote Accelerator sunt precedate de o serie de evenimente dedicate dezvoltatorilor, care vor avea loc în diferite orașe din jurul lumii. În România, Evernote este partener al Startup Live Cluj-Napoca, care va avea loc în perioada 17-19 mai 2013. Evenimentul organizat de Transylvania Innovation Ventures, reunește dezvoltatori de aplicații, designeri, și oameni de afaceri din toată țara. Gabriel Coarnă, Evernote Clearly Architect, face parte din echipa de mentori ai evenimentului; participanții au astfel șansa să afle mai multe despre companie și aplicațiile din Evernote Trunk, precum și despre Evernote Devcup și Evernote Accelerator.

 

Evernote Devcup are trei runde de premiere. În alegerea câștigătorilor, juriul va avea în vedere designul aplicației, utilizarea eficientă a platformei Evernote, utilitatea produsului, și originalitea conceptului. După evaluarea tuturor proiectelor, pe 2 august se anunță lista câștigătorilor pentru fiecare dintre cele 12 categorii — printre care se numără afaceri, educație, design, familie, fotografie, gătit, productivitate, și sport. Echipele din fruntea fiecărei categorii primesc bilete la Evernote Conference, eveniment care va avea loc în această toamnă, în San Francisco.

 

Premii de 35.000 de dolari

 

Cele mai bune șase aplicații din această prima rundă sunt desemnate finaliste; ele câștigă o călătorie complet asigurată la Evernote Conference. În cadrul acestui eveniment, participanții vor prezenta proiectele audienției, care va vota câștigătorii – juriul are 2/3 din vot, și publicul 1/3. Primele trei locuri sunt premiate cu 20.000, 10.000, și 5.000 de dolari.

 

“Prin intermediul Evernote Accelerator oferim mai mult decât o platformă software. Vrem să sprijinim tinerii talentați să creeze produse inovatoare, compatibile cu Evernote, și să le transforme în afaceri solide”, spune Rafe Needleman, Manager Evernote Accelerator, fost jurnalist în tehnologie, cu o experiență de 15 ani în acoperirea subiectelor legate de startup-uri early-stage.

 

Dezvoltate în parteneriat cu Honda Silicon Valley Lab (HSVL) și DOCOMO Innovation Ventures (DIV), Evernote Devcup 2013 și Evernote Accelerator vor promova de asemenea dezvoltarea caracteristicilor în două domenii unice: HSVL sponsorizează “Honda Innovation Award”, pentru cele mai bune îmbunătățiri aduse experienței în vehicul; DIV sponsorizează “DOCOMO Mobile Magic Award”, pentru cea bună experiență cu telefonul mobil.

 

Proiectele pot fi înscrise până pe 28 iunie, la adresa http://dev.evernote.com/. Află mai multe informații despre Evernote Accelerator la http://dev.evernote.com/accelerator/.

 

Citiți și: Cum îl aduci pe CEO-ul Phil Libin ca speaker la București?

Alte articole