Das Claudoskop: Social media și explozia de la Boston


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Cum s-a mișcat internetul pentru a reconstitui explozia petrecută la maratonul de la Boston. API-ul Google Glass e în sfârșit disponibil. Fujitsu transformă hârtia în touchscreen. Das Claudoskop.

Foto: Damien Stenson

 

Exploziile petrecute ieri la linia de finiș a maratonului de la Boston au stârnit reacții în lumea întreagă, iar principalul liant, ca de fiecare dată în ultimii ani, a fost social media. Google a reactivat aplicația de urgențe Person Finder pentru a ajuta la reperarea victimelor exploziei. YouTube a lansat un canal unde utilizatorii pot încărca filmulețe de la fața locului. Până și poliția din Boston a apelat la utilizatori să pună la dispoziție propriile filmulețe pentru a completa imaginile oficiale disponibile pe CCTV. Despre procesul de analizare, încă uman, al acestor secvențe video, un articol excelent în The Atlantic care spune că e nevoie de o muncă titanică în lipsa unui software specializat în așa ceva. Imagini terifiante de la fața locului sunt deja adunate la un loc de Boston Globe în deja celebra colecție The Big Picture.

 

Credit: ilovecharts.tumblr.com

 

Google a făcut în sfârșit publică documentația amănunțită pentru Glass, ochelarii pe care compania plănuiește să îi introducă cât de curând pe piață. Deși interfața de programare a aplicației este încă în fază de preview, puteți arunca o privire aici ca să vedeți cum funcționează elemente precum locația sau timeline card-urile. Specificațiile tehnice ale Google Glass sunt și ele disponibile: 16GB de memorie Flash, cameră de 5 megapixeli, video recording la 720p, Wi-Fi, Bluetooth șiu baterie ce rezistă o zi întreagă în condiții de utilizare normală.

 

Fujitsu a dezvoltat o tehnologie care detectează obiectele atinse în viața de zi cu zi de către degetele noastre și care transformă orice suprafață (cum ar fi hârtia) într-un touchscreen.

 

 

Un videoclip ingenios compus din cursoare de mouse adunate de pe tot internetul. Ăsta da crowdsourcing!

 

Credit: donottouch.org

 

O cometă? Nicidecum. E o imagine cu Stația Spațială Internațională deasupra Irlandei. Realizată de fotograful Damien Stenson.

Alte articole