MedScientists la Sankt Petersburg


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

An de an, Microsoft reunște în câte un mare oraș de pe glob cei mai talentați tineri IT-iști ai lumii. Competiția poartă numele Imagine Cup, iar anul acesta România va fi reprezentată de o echipă de la Universitatea Politehnică Timișoara.

Imagine Cup 2013_Echipa MedScientists

 

Imagine Cup 2013 și-a desemnat echipele câștigătoare ale finalei naționale. Nouă echipe din cinci orașe din țară au concurat în cadrul celor trei secțiuni de concurs: Innovation, World Citizenship, Games. La finalul zilei de ieri, desfășurat la Universitatea Politehnică din București, s-a decis cine va reprezenta România la finala mondială din vară. Timișorenii de la MedScientists au biletele asigurate pentru finala globală din St. Petersburg, în perioada 8-11 iulie 2013.

 

”Este greu să spunem câte nopți am lucrat sau prin câte emoții am trecut astăzi, dar cu siguranță nu ne așteptam la locul I” – echipa MedScientists

Echipa MedScientists, reprezentantă a Universității Politehnice Timișoara, este formată din Andrei Avramescu, Giuliano De Sabata, Diana Lascu, Roxana Pădurariu, mentor Sebastian Fuicu, Lector în cadrul Universității ”Politehnica” din Timișoara.

 

Proiectul câștigător poartă numele Hchecked și reprezintă o platformă de înregistrare și monitorizare a parametrilor sănătății pacienților, ce oferă notificări în timp real în cazul în care parametrii prezintă fluctuații alarmante în contextul predefinit de medic.

 
„Suntem pasionați de acest domeniu, iar experiențele persoanelor apropiate care suferă de boli cronice ne-au motivat să dezvoltăm acest proiect și ne-au făcut să credem în ideea noastră. Este greu să spunem câte nopți am lucrat sau prin câte emoții am trecut astăzi, dar cu siguranță nu ne așteptam la locul I. Acum vrem să mergem acasă pentru a munci și mai mult pentru etapa următoare, unde sperăm să reprezentăm România cu succes”, spun reprezentanții echipei MedScientists.

 

Studenții români participanți la Imagine Cup au impresionat în fiecare dintre cele zece ediții trecute prin soluțiile propuse și performanțele din cadrul finalelor mondiale. Anul trecut, Petru Alexandru Țiclea a trecut primul linia de sosire din cei 20.000 de IT-iști reuniți în cadrul secțiunii IT Challenge a concursului mondial Imagine Cup.

 

Finala din România a Imagine Cup 2013 a însemnat organizarea jurizării în trei secțiuni ale competiției: Innovation, World Citizenship și Games. Pentru fiecare secțiune, juriul a desemnat un câștigător iar echipa ce va reprezenta România în finala mondială a Imagine Cup 2013 a fost selectată dintre aceste trei echipe.

 

„Imagine Cup este cea mai populară competiție pentru studenții pasionați de tehnologie. Tinerii participanți au șansa de a inova, prin punerea în practică a soluțiilor tehnice creative și de a dezvolta competențe noi, cum sunt colaborarea în echipă și realizarea de planuri de business pentru soluțiile propuse”, spune Cătălin Diț, Director de Platforme pentru Dezvoltatori, Microsoft România.

Alte articole