Das Claudoskop: Coderii, mai tari ca vedetele de la Hollywood


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Cei mai buni programatori freelanceri din Silicon Valley au impresari ca la Hollywood. Topografia Pământului, transpusă muzical. Hyperlapse cu Google Street View. Das Claudoskop.

Foto: sportballsreplacedwithcats.tumblr.com

 

Să fii coder de elită în Silicon Valley e echivalent cu a fi vedetă la Hollywood. Primești cecuri grase, mâncare aleasă fără să plătești nimic, ba te mai și plimbi de colo-colo cu mașinile altora, fericiți să te transporte. Este observația pe care o face Business Week, care prezintă un nou trend în lumea bună a tehnologiei: agenți care impresariază cei mai buni dezvoltatori de software din Silicon Valley.

 

Să navighezi pe Google Street View poate fi uneori plictisitor. Cu cadre foto ce se succed la foc automat pe măsură ce navighezi din tastatură, experiența “călătoriei” nu este foarte idilică. O agenție creativă, Teehan+Lax, a dezvoltat un sistem hyperlapse, în care colajul de fotografii făcute de automobilele Google capătă nițică poezie. Iată cum arată câteva “strofe”.

 

 

Google Street View Hyperlapse from Teehan+Lax Labs on Vimeo.

 

Cum arată o hartă muzicală a Pământului? Compusă din muzica rezultată din topografia planetei albastre.

 

 

FLAT EARTH SOCIETY from art of failure on Vimeo.

 

Că primarul Capitalei, Sorin Oprescu, nu este foarte mare biciclist o știm cu toții. Un video grafic despre cum s-ar putea rezolva problema pistelor de biciclete în București ar putea să-l facă puțin mai deschis la problemele celor pe două roți. E făcut de Comunitatea Bicicliștilor din București și arată așa:

 

 

Mingi din diverse sporturi, înlocuite cu pisici. E noul meme!

Alte articole