Raspberry Hack. Made in Romania


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Nevoia este mama invenției. Dar să ai un computer Raspberry Pi de 35 de dolari poate fi deasemenea de folos. Hackerii de hardware sunt invitați să-și testeze talentul DIY pe câte un Raspberry Pi timp de două zile de hackaton. La București, între 20 și 21 aprilie.

Afiș Raspberry Hack

 

De când a fost scos pe piață în luna februarie a anului trecut, Raspberry Pi, “jucărioara” de mărime unei cărți de credit, a luat mințile hackerilor de hardware din întreaga lume. Micuțul computer a fost transformat după bunul plac în orice, de la consolă de jocuri, la mini laptop pe Linux, la supercomputere. Vânzările au explodat, în luna ianuarie Raspberry Pi Foundation, cu sediul în Marea Britanie, anunțând 1 milion de unități ajunse în posesia pasionaților.

 

Având la bază un PC Linux gol-goluț format dintr-un mic circuit imprimat, o unitate de procesare ARM, un procesor grafic și câțiva pini și porturi, Raspberry Pi a devenit relativ popular inclusiv în rândul hobiștilor din România (vezi și articolul nostru despre fenomenul Arduino). Nu e, deci, de mirare că asistăm și la primul hackaton de Raspberry Pi românesc, la care Das Cloud este partener media.

 

Competiţia Raspberry Hack, organizată de Hackathon.ro, este un maraton de 24 de ore de dezvoltare hardware şi software pe cel mai mic computer din lume, Raspberry Pi. Competiţia va avea loc în perioada 20-21 aprilie în Bucureşti şi va include premii în valoare de 3.500 euro.

Competiţia va avea loc în perioada 20-21 aprilie în Bucureşti şi va include premii în valoare de 3.500 euro.

 

Participanţii sunt aşteptaţi să dezvolte proiecte de hardware sau de software prin intermediul Raspberry Pi. Tema proiectului este la alegere, singura condiţie fiind ca acesta să fie dezvoltat în cadrul hackathonului, pe Raspberry Pi.

 

Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii importante, în cadrul a două categorii de concurs: Best Hardware Project şi Best Software Project. Astfel, dezvoltatorul celui mai bun proiect hardware va câştiga 1.500 euro, iar participantul care va dezvolta cel mai bun proiect software va primi 1.500 de euro. Un premiu de popularitate, în valoare de 500 euro, va fi deasemenea acordat proiectului care va aduna cele mai multe voturi din partea publicului.

 

Raspberry Hack va avea loc la Crystal Palace Ballrooms, în Bucureşti. Evenimentul începe sâmbătă, 20 aprilie, la ora 10:30. Conexiunea la internet, precum şi un kit de bază pentru dezvoltarea proiectului (Raspberry Pi, un adaptor şi un cablu de reţea) sunt asigurate de organizatori.

 

Participarea este gratuită, iar cei interesați se pot înscrie aici, individual sau în echipe de câte maximum patru membri.

 

Hai că nu e chiar rocket science. Inspirați-vă puțin din ce-au făcut cei de la RoboFun cu tastatura din doze de bere și dați-i bătaie!

 

The Beer Cans Keyboard Movie from Viorel Spinu on Vimeo.

Alte articole