Das Claudoskop: Obama cartografiază creierul


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Președintele SUA are un plan de a mapa mai bine creierul uman. Zuckerberg caftit de un street artist. Harap Alb primește întăriri de la o companie tech românească. Das Claudoskop.

Foto: gizmodo.com

 

Președintele Barack Obama a făcut ieri public un plan îndrăzneț pentru dezvoltarea unor tehnologii care să permită o mai bună cartografiere a creierului uman. Proiectul, intitulat BRAIN (The Brain Research through Advancing Innovative Neurotechnologies initiative) va primi o investiție inițială de 100 de milioane de dolari, alocați din bugetul pe 2014 al SUA.

 

Banda desenată Harap Alb continuă, despre care am scris înainte de lansare aici, va primi sprijin pentru următoarele aventuri desenate ale eroului popular autohton de la Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online. Zitec deține acum 30% din HAC!BD, editura care publică revista de benzi desenate Harap Alb continuă. “Am inclus în strategia noastră de creștere și diversificare și implicarea într-un business local, care mizează să se extindă și la nivel internațional. Harap Alb continuă este un produs media inovator pe piața locală, ce își propune să deschidă apetitul celor interesați de acest gen și, mai mult, să educe românii în ceea ce privește consumul de bandă desenată”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO Zitec. În total, realizarea primelor trei numere ale revistei au presupus investiții de peste 100.000 euro, banii provenind din business-urile deținute de fondatorii Harap Alb continuă.

 

Un mashup nostalgic pentru cei care vor să-și aducă aminte cum era în 1997. Spice Girls, Titanic, Jewel, Courtney Cox și Macarena. Mai țineți minte?

 

 

Un poster cu Mark Zuckerberg învinețit la un ochi. Street artistul new yorkez KATSU este puțin revoltat cu gândul la viitorul datelor noastre personale, așa că a împânzit orașul american cu postere al căror titlu este Status Update.

 

Cu ocazia lunii Pământului (aprilie, bineînțeles), NASA a lansat o galerie interactivă minunată cu imagini ale Terrei. Explorați aici.

 

Foto: nasa.gov
Alte articole