Das Claudoskop: Ziare livrate cu drona


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Unul dintre co-fondatorii YouTube anunță lansarea unui site de colaborare video. Dronele care aduc ziarul. Noul serial semnat de Stephen King. Das Claudoskop.

Foto: laposte.fr

 

Chad Hurley, unul dintre co-fondatorii YouTube, a anunțat lansarea MixBit, un site de colaborare video. Vestea a fost dată ieri de Hurley pe Twitter, însă foarte multe detalii despre cum va funcționa MiXBit nu se știu. La SXSW, Hurley a spus audienței că site-ul său nu va fi un competitor direct pentru YouTube, ci va oferi mai degrabă “flexibilitate celor care vor să lucreze împreună și pentru a crea conținut”.

 

Suntem tot mai dispuși să oferim date personale online. Este concluzia unui excelent articol din New York Times, scris de Somini Sengupta, care spune că tot mai mulți dintre noi ne oferim datele pe internet “în schimbul unei oferte pe care nu o putem refuza”. Articolul îl prezintă pe Alessandro Acquisti, un economist comportamental de la Carnegie Mellon University, care studiază cum fac aceste alegeri utilizatorii de internet. “Într-o serie de experimente provocatoare, acesta a arătat că, în ciuda faptului că spunem că valorizăm atât de mult intimitatea, tindem să acționăm, din când în când, inconsecvent”.

 

Foarte multe inovații în livrarea ziarelor nu s-au produs în ultima vreme, având în vedere că tot mai multe voci anunță moartea iminentă a presei tipărite. Cineva s-a gândit totuși să schimbe puțin regulile jocului și să introducă drone care să livreze dimineața la prima oră ziarul. Compania de servicii poștale “La Poste Gruope” testează în orașul Auvergne din Franța un program de livrare prin drone (quadricoptere Parrot). În total 20 de drone controlate de tot atâția lucrători poștali de pe device-uri iOS și Android.

 

Primele imagini de pe platoul de filmare al serialului Under the Dome, realizat de Stephen King. Serialul difuzat de CBS relatează povestea unui oraș izolat de restul lumii printr-o cupolă impenetrabilă. Se anunță incitant.

 

 

Această focă este primul mamifer în afara omului care e în stare să țină ritmul unei piese muzicale. Magnific!

 

Alte articole