Das Claudoskop: Hadouken, noul meme favorit al internetului


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Bitcoin-ul, ultimul paradis sigur într-o economie globală la pământ. Hadouken, noul meme de pe Internet. Cele mai puțin vizitate țări din lume. Das Claudoskop.

Hadouken. Foto: kotaku.com

 

Poate Bitcoin-ul să ofere un ultim paradis sigur într-o economie globală în derivă? Paul Ford de la Business Week crede că da. Experimentul Bitcoin s-a dovedit până acum, spune el, funcțional: moneda virtuală este schimbată pe bani, iar tehnologia din spate s-a dovedit “impecabilă și complet funcțională”. Mai e mult până departe, totuși: în clipa de față există puțin peste 10 milioane de bitcoin-uri în circulație. Iar șansele să înlocuiască banii clasici sunt minime în prezent, valoarea acestor monezi reprezentând 864 de milioane de dolari. O sumă mai mică decât cea plătită de Facebook pentru Instagram.

Foto: Reuters

 

Un stadion de baseball a decis să-și încânte fanii într-un mod mai deosebit: la toalete au fost instalate jocuri video deasupra pisoarelor. Jocurile sunt hands-free, acțiunile putând fi controlate cu jetul de urină (pardon de limbaj). Jocul face parte dintr-o acțiune de conștientizare a cancerului de prostată.

 

Vrei să știți care sunt cele mai puțin vizitate țări de pe planetă? Un top 5 arată așa: 1. Nauru (200 de turiști anual), Somalia (500), Tuvalu (1.200), Kiribati (4.700) și Insulele Marshall (5.000). Restul până la 25 (surprinzător, Coreea de Nord stă foarte bine în top) și motivele pentru care nu se înghesuie lumea să le viziteze, aici.

 

Cel mai recent meme de pe internet se numește hadouken și are protagoniste școlărițe japoneze care încarcă poze pe net în timp ce execută atacuri Kamehameha, din populara serie de anime-uri Dragon Ball.

 

O explorare cu Google Street View a zonei Fukushima, unde s-a produs explozia nucleară de acum doi ani. Google și-a trimis automobilele echipate cu camere în zona afectată de dezastrul nuclear la cererea primarului Tamotsu Baba, care a dorit să arate lumii criza prin care trece în continuare orașul său și să ofere, deopotrivă, celor 21.000 de rezidenți evacuați o posibilitate de a-și vedea fostele locuințe.

 

Google Street View la Fukushima.
Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35