Das Claudoskop: 1 milion de dolari pentru prezervativul viitorului


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Bill Gates vrea să revoluționeze prezervativul. Robotul-șarpe ce se încolăcește de orice obiect. Mai multe telefoane mobile decât toalete curate. Das Claudoskop.

Foto: Instagram

 

Prezervativele sunt folosite de către 750 de milioane de oameni la nivel mondial pentru a preveni sarcinile nedorite, dar și pentru a reduce riscul bolilor cu transmisie sexuală. Doar că, la fel ca multe alte tehnologii, prea mult nu au evoluat în ultima jumătate de secol. Așa că fundația condusă de Biil și Melinda Gates a decis să ofere un grant de 100.000 de dolari (plus alte 900.000 de dolari, la o adică) celui care va reuși să creeze un design pentru o nouă generație de prezervative.

 

Un raport al Națiunilor Unite ne spune un adevăr pe care îl intuiam cumva: există mai mulți oameni pe glob care au telefoane mobile decât cei care au acces la toalete curate. Doar 4,5 miliarde de pământeni au acces la toalete curate față de cei 6 miliarde de oameni care au acces la telefane mobile.

 

Încă nici nu au fost lansați pe piață și ochelarii inteligenți de la Google au deja parte de diverse piedici. Spre exemplu, statul american West Virginia se pregătește să introducă o literă de lege care să interzică Google Glass la volan.

 

Cum se vede lumea de pe cea mai înaltă clădire de pe glob? Ca să ne scutească de efortul de imaginație, fotograful Joe McNally de la National Geographic s-a cocoțat pe Burj Khalifa din Dubai, la 820 de metri, și a pus fotografia asta direct pe Instagram.

 

Cercetătorii de la Carnegie Mellon University au dezvoltat un robot-șarpe care se încolăcește de orice obiect cu care intră în contact. Corpul robotului este dotat cu un accelerometru ce detectează apropierea de un obiect, iar când sesizează contactul cu acesta, se încolăcește instant în jurul lui. Un video de demonstrație, mai jos:

 

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35