Das Claudoskop: Pantofii vorbitori de la Google? Nu încă!


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Google Glasses vor fi interziști într-un bar din Seattle. Asfaltul care se vindecă singur. Harlem Shake la NASA. Das Claudoskop.

Foto: National Geographic

 

Cabinele telefonice, mai țineți minte mobilierul ăla urban inventat acum mai bine de-o sută de ani? Ei bine, nimeni nu mai știe la ce e el bun exact într-o eră tehnologică în care telefonul mobil e omni-prezent. Municipalitatea din New York vrea să înlocuiască cele peste 10.000 de cabine ce le are în grijă cu niște hub-uri de comunicare mai aproapiate de realitatea zilelor noastre. Acum adună propuneri de proiecte pentru înlocuirea cabinelor. Nouă ne-a plăcut în mod deosebit proiectul Beacon, propus de Frog Design.

 

 

Două de la Google. În întâmpinarea revoluționarilor Google Glasses, ochelarii cu realitate augmentată, un bar mai cu moț din Seattle a decis să îi interzică atunci când vor fi disponibili. Pe motiv că ar produce prea multă invaziune în intimitatea consumatorilor. Și tot la capitolul device-uri în așteptare de la Google: anunțul unor pantofi de sport vorbitori. Care nu sunt vreun prototip, ci un proiect artistic. Nici un bar din Seattle nu ar trebui să se grăbească cu vreun anunț de interzicere a lor.

 

 

Asfaltul care se vindecă singur. Este inventat de olandezii de la Universitatea din Delft și ar fi fost bun și pe drumurile din România acum, la început de primăvară, când iar vom avea șantiere pe toate străzile.

 

Promitem că e ultima cu Harlem Shake. Pentru că de data asta o fac cei de la NASA. Niște amatori, dacă e s-o zicem pe aia dreaptă: nu tu o amărâtă de imponderabilitate!

 

 

National Geographic a lansat un Tumblr, intitulat Found, unde adună tot felul de fotografii ciudate din arhiva publicației. Cel mai tare de până acum e poza cu Graham Bell ce-și sărută soția într-un tetraedru.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35