Das Claudoskop: Primul copil vindecat de HIV


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Gafă prezindențială intergalactică devine armă de PR. Roboți militari ce fac aport. Șosete Star Trek. Das Claudoskop.

Credit: threadless.com

 

O premieră medicală ce ne dă multe speranțe: pentru prima dată în istorie, un copil născut cu HIV a fost “vindecat funcțional” de această infecție. Potrivit cercetătorilor americani care stau în spatele efortului medical, copilul în vârstă de doi ani, tratat cu medicamente antiretrovirale în primele zile de existență, nu mai prezintă “nivele detectabile” de HIV, deși acesta nu a mai luat medicamente pentru tratarea virusului în ultimele 10 luni.

 

Într-o conferință de presă dedicată crizei bugetare, președintele Obama a făcut-o lată. Într-o încercare de a părea geek, șeful de la Casa Albă a folosit sintagma “Jedi mind meld” cu referire la capacitățile sale de a convinge republicanii să ajungă la o înțelegere cu el. Numai că Obama a fost rapid taxat de social media pentru că a făcut un amestec de Star Wars și Star Trek (mind meld, unirea telepatică adică, era caracteristică vulcanienilor, pe când Jedi sunt personaje din universul Star Wars). Echipa de PR a lui Obama s-a mișcat însă eficient, a produs un poster în care combină cele două universuri. Plus o pagină web, whitehouse.gov/JediMindMeld, unde se explică planul bugerat al președintelui.

 

 

Un infografic interesant de la Google despre cum funcționează search-ul lor.

 

Credit: google.com

 

Un robot militar dezvoltat de Boston Dynamics, ce știe să facă aport. Pe nume Big Dog, mașinăria pe patru picioare aruncă însă destul de hotărât cu bucățile de beton care i se dau spre utilizare.

 

 

Să rămânem la universul Star Trek și să vă spunem că e musai să vă luați șosete cu Spock. De aici.

Alte articole