Das Claudoskop: Închisoare pe viață pentru sursa Wikileaks


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Groupon rămâne fără CEO. Bradley Manning, principala sursă pentru Wikileaks, riscă închisoarea pe viață. Prima interfață creier-creier. Das Claudoskop.

Foto: theverge.com

 

Groupon, cunoscuta platformă care a dat startul freneziei la cuponiada online, l-a concediat pe CEO-ul și totodată cofondatorul Andrew Mason. Decizia vine în urma veniturilor dezamăgitoare din primul sfert al anului. Mișcarea nu e surprinzătoare, mai ales dacă ne aducem aminte cât de non-conformist era Mason. Una dintre reclamele la Groupon, din 2011, în care se făceau remarci ofensatoare la Tibet, este doar un exemplu în acest sens.

 

 

Azi începe procesul lui Bradley Manning, militarul american care a fost principala sursă de informații pentru Wikileaks. La un an de la arestarea sa, Manning a recunoscut majoritatea acuzelor aduse de justiția americană, mai puțin aceea că ar fi colabrat cu inamicul. Cu toate acestea, Manning este pasibil de închisoare pe viață, deși unele voci cer inclusiv pedeapsa capitală. Un portret al lui Manning, realizat de The Verge, care susține că procesul este mai degrabă despre simpla posibilitate de a controla accesul la informație într-o epocă în care secretele pot fi atât de ușor copiate și disiminate. Și o știre video despre ce se va petrece azi:

 

 

S-a inventat o mașinărie care separă biscuiții Oreo. De-a dreptul inspirațional, merge de-o prezentare la TED.

 

 

Cercetătorii britanici au reușit să conecteze creierele a doi șoareci care pot acum comunica între ele prin ajutorul firelor. E o premieră, aceasta fiind prima interfață creier-creier.

 

Cum arată armele DIY ale rebelilor sirieni? Cam ca-n Angry Birds. O galerie foto fascinantă realizată de The Atlantic.

 

Foto: Tauseef Mustafa/AFP/Getty Images
Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35