Das Claudoskop: Smartphone-urile emasculează


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Sergey Brin de la Google crede că smartphone-urile ne fac mai puțin bărbați. Mâna bionică ce simte pipăitul. Bitcoin-ul a ajuns la 33 de dolari. Das Claudoskop.

Foto: hammacher.com

 

Co-fondatorul Google Sergey Brin ar face orice îi stă în putință să promoveze noul device, ochelarii Glass. Inclusiv să spună că smartphone-urile emasculează, idee careia i-a dat voce în cadrul unei conferințe TED. “Stai pur și simplu și freci bucata aia de sticlă ce nu are nici o funcție”, a spus Brin. Folosirea Google Glass necesită, totuși, ceva frecare, chiar dacă primele prototipuri au mai puține funcții hardware decât majoritatea telefoanelor mobile. Brin spune însă că ochelarii Glass sunt mai buni decât smartphone-urile cel puțin într-o privință: camera montată în fața ochilor, ce permite fotografierea lucrurilor din jur în orice clipă. Gafa lui Brin a fost însă imediat taxată. Cineva s-a gândit să le propună celor de la Google să lanseze un nou sistem de operare, care să se numească, simplu, Mandroid.

 

Credit: boingboing.net

 

Un exercițiu de imaginație propus de portmanteau.ro: Cum ar fi să suprapunem Casa Poporului și Victoria Socialismului peste tot felul de orașe din lumea întreagă, cu ajutorul Google Maps? Ca să ne dăm seama mai bine cum arată în alte contexte geografice “cea mai violentă cicatrice făcută de un regim totalitar în carnea unei capitale”. Vedeți mai jos cum arată Casa Poporului dusă pe malul Senei și faceți și voi propriile simulări.

 

Credit: portmanteau.ro

 

Cercetătorii de la École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Elveția) sunt pe cale să dezvolte o mână bionică capabilă să simtă atingerea. Proteza va fi conectată direct la sistemul nervos al pacientului, lucu care va permite mișcarea acesteia cu puterea minții și va oferi abilitatea celui care o poartă să simtă atingerea.

 

Bitcoin, moneda virtuală ce poate fi folosită la donații sau pariuri online, a ajuns la un nou record istoric în raport cu dolarul: un Bitcoin este evaluat în acest moment la 33,22 dolari.

 

Scaunul perfect pentru birou costă 500 de dolari, arată cam așa și e ca naiba de ciudat.

Alte articole