Das Claudoskop: Telefoane cu o lună de baterie


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Nokia scoate pe piață un telefon de 15 euro a cărui baterie ține o lună. Aripă de liliac, printată în 3D. Cum arătau filmele înainte de efecte speciale? Das Claudoskop.

Foto: beforevfx.tumblr.com

 

Chiar dacă lucrează deja de zor cu Microsoft pentru telefoanele Windows, Nokia rămâne încă fidelă versiunilor budget de telefoane. Așa că la Mobile World Congress de la Barcelona, finlandezii au prezentat Nokia 105, un telefon de 15 euro cu lanternă, radio și 30 de zile viață în baterie. Numai bun de întâmpinat cum se cuvine apocalipsa zombie. Un video de prezentare, mai jos:

 

 

Un grup de cercetători de la Brown University (SUA) au reușit să printeze în 3D o replică a aripii de liliac. În total, 25 de articulații reproduse la perfecție. De pe urma reușitei ar urma să beneficieze industria aeronautică. Detalii despre proiect, în video-ul de mai jos:

 

 

Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook) și Jack Dorsey (Twitter și Square) vorbesc despre importanța coding-ului într-un video de promovare pentru Code.org, o organizație nonprofit care vrea să facă cursurile de programare mai accesibile în școli.

 

 

Credit: popchartlab.com

 

Un infografic cu peste 400 de legume într-un poster foarte-foarte sănătos.

 

Cum arătau filmele înainte de efecte speciale? Pentru curioși, s-a lansat un Tumblr care adună cadre originale de la filmări.

Alte articole