Das Claudoskop: Fenomenul Harlem Shake


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

O piesă dance din anii ’80 devenită viral de YouTube. Dropbox în drum spre IPO. Citizen journalism de Colentina. Das Claudoskop.

Foto: snurkbeddengoed.nl

 

Din când în când un viral bizar explodează pe net. Dacă nu ați auzit de Harlem Shake, ar fi timpul. Pentru că face ravagii pe YouTube. O mișcare de dans pe o piesă din anii ’80, interpretată de Baauer, a fost preluată și reinterpretată la saturație. De Pepsi, angajații Facebook, cățelușii de pe interweb, personajele din Star Wars, Twin Peaks. Chiar și de angajații McCann România (video mai jos). Originalul poate fi vizionat aici, iar o listă a celor mai reușite adaptări, aici. Pe noi ne-a depășit hype-ul. E clar, încă o dată, că nu există formulă matematică pentru viralitate.

 

 

Platforma de online file storage Dropbox a început să facă drumuri pe la bănci pentru a-și pregăti oferta publică inițială. IPO-ul ar urma să se petreacă în a doua jumătate a acestui an.

 

S-a lansat Tinacolentina.ro, o platformă interactivă realizată de elevi de liceu, tineri jurnaliști și cartografi, cu sprijinul ActiveWatch, Casa Jurnalistului și Geo-spatial.org. Tinacolentina.ro culege și redă comunității povești alternative despre cartier.

 

O plapumă-astronaut. Pentru somn cu gravitație zero.

 

Un infografic despre băieți și socializarea în jurul berii, realizat de Quick Data.

 

Credit: quickdata.ro
Alte articole