Das Claudoskop: Apple e ca Prozacul


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Noul Vertu, pe Android, la 10.000 de dolari. Magazinele Apple sunt ca Prozacul, recunoaște Tim Cook. Roboții tratați omenește lucrează mai bine.

Noul Vertu. Sursă foto: wired.com

 

Vertu, compania care face de ceva vreme telefoane pentru cei bogați și nu foarte pricepuți la tehnologie, a decis să construiască, în sfârșit și un smartphone. Este vorba de un device care rulează pe Android și care poartă numele de Vertu Ti. Cotat la prețul de 9.600 dolari, telefonul este produs în Marea Britanie, iar artizanul care se ocupă personal de asamblarea telefonului tău își pune și semnătura pe el.

 

Fondatorul Wikileaks Julian Assange face primul pas înspre o funcție politică. Este vorba de funcția de senator în Australia, pe care Assange o viza de mai multă vreme. Suporterii săi australieni au înaintat deja cererea de înregistrare comisiei electorale din Melbourne, dar vocile avizate spun că îi va fi greu nu numai să câștige, ci și să fie în vreun fel eligibil. Assange se află încă baricadat în clădirea ambasadei Ecuadorului din Londra și n-a mai călcat prin Australia de ceva vreme.

 

De câte ori e într-o pasă proastă, șeful Apple Tim Cook are o strategie de recuperare care nu dă greș. Sobrul și mult prea-calculatul CEO al companiei din Cupertino a scos o păsărică pe gură cu ocazia unei conferințe Goldman Sachs: “Dacă simt că nivelul meu de entuziasm o ia la vale, intru într-un magazin Apple și starea mi se îmbunătățește instant. E la fel ca Prozacul. E un sentiment incredibil, nu există ceva asemănător“.

 

O echipă de cercetare de la MIT a descoperit că roboții lucrează mai bine atunci când sunt tratați precum oamenii. Oamenii de știință au descoperit, mai exact, că așa-numita cross-training, o tehnică utilizată pentru a îmbunătăți performanța echipelor umane, poate conduce la o mai bună colaborare între oameni și roboți.

 

Puteți identifica toate filmele câștigătoare de Oscar doar unitându-vă la acest poster cool? (click aici pentru versiune la rezoluție mare)

 

Credit: ollymoss.com

Alte articole