Das Claudoskop: Piua de Facebook


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Atacurile cibernetice vor trebui raportate autorităților europene. Cursurile online sunt oficial recunoscute academic. Canadienii bat monedă fosforescentă cu dinozauri. Das Claudoskop.

Foto: io9.com

 

Pe model american, unde Obama poate mai nou să lanseze atacuri cibernetice preventive împotriva Chinei și a cui se mai nimerește, Europa face și ea un pas în lupta cu ciberteroarea. Mai precis, o nouă legislație comunitară va forța cele 40.000 de companii europene să raporteze unor autorități naționale orice fel de atac cibernetic. În listă se află inclusiv furnizorii de energie, băncile și spitalele. Să nu ne fie rușine cu astfel de pățanii, ne încurajează comisarul european pe agendă digitală, Neelie Kroes.

 

Fenomenul MOOC (Massive Open Online Course) dă, în fine, roade: Consiliul American de Educație recunoaște, în fine cursurile online desfășurate pe platforma Coursera. Din lista de cursuri online care oferă diplomă recunoscută academic fac parte algebre, genetică, bioelectricitate. Despre MOOC, am scris acum ceva vreme aici.

 

Un concurs de tăiat fășii subțiri de lemn. În Japonia, unde se obțin grosimi halucinante de numai 9 microni. Adică a mia parte dintr-un milimetru, cam cât diametrul unei globule roșii sanguine. Impresionant!

 

 

Piua de Facebook există acum și cu cifre statistice. Un raport Pew Internet spune că 61% dintre utilizatorii Facebook au luat pauză de rețea socială de cel puțin câteva săptămâni. Probabil se întâmpla în vacanțe, până ca oamenii ăștia să aibă conexiune mobilă de net. Ce vremuri…

 

Canadienii pun în circulație o monedă foarte cool. E vorba de moneda de 25 de cenți, care e împănată cu un pterozaur care strălucește pe întuneric.

Alte articole