Das Claudoskop: Câți oameni, atâtea telefoane


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Număr prim cu 17 milioane de zecimale. Mai multe telefoane mobile decât pământeni. Suportul de hârtie igienică pe care ni-l dorim în secret. Das Claudoskop.

Foto: geardiary.com

 

O descoperire nu la fel de epocală precum Particula lui Dumnezeu, dar totuși, e de zile mari. Cel mai mare număr prim (cele care se împart doar la 1 și la ele însele) a devenit și mai mare: 257,885,161-1. E un număr prim cu peste 17 milioane de zecimale și necesită 13.000 de foi A4 pentru a fi scris cap-coadă. Noul record a fost stabilit după o pauză de patru ani în care nici un alt număr prim nu a mai ieșit la iveală. A fost descoperit de Curtis Cooper de la University of Central Missouri, SUA.

 

Tot la recorduri rămânem. Până la sfârșitul acestui an se estimează că numărul telefoanelor mobile îl va depăși pe cel al pământenilor. Predicția este făcută de CISCO, care mai spune că traficul mobil de date va spori de 13 ori până în 2017, când vor fi înregistrate peste 10 miliarde de device-uri conectate. Viteza rețelelor mobile va crește și ea de șapte ori până la acea dată, spune CISCO.

 

Un slow motion cu adrenalină: un om care respiră foc.

 

 

Guy Ritchie regizează o reclamă pentru lenjerie bărbătească H&M în care personaj principal e David Beckam, fotbalistul acela plin de tatuaje, îl știți, nu?

 

 

Trebuie să recunoaștem că ne dorim cu toții asta în secret: suport de hârtie igienică cu loc de prins iPad-ul.

Alte articole