Das Claudoskop: eCommerce de un trilion de dolari


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Se delistează Dell. Amazon bate monedă virtuală. Ecommerce de un trilion de dolari. Das Claudoskop.

Credit: Mashable

 

După săptămâni întregi de zvonuri, Dell a anunțat ieri că se delistează de la bursă. Compania va plăti acționarilor de acum câte 13,65 dolari cash, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 24,4 miliarde de dolari. Fondatorul companiei, Michael Dell, finanțează tranzacția, alături de firma de investiții de capital Silver Lake. Microsoft a acordat deasemenea 2 miliarde de dolari în sprijinul afacerii. Fără presiunea acționarilor, se estimează că Dell va fi capabilă să se reinventeze într-o eră a iPad-urile și a dezvoltării Mac-urilor care au contestat în ultimul deceniu supremația PC-urilor. Și am putea asista, în curând, la intrarea Dell în zona de terminale mobile.

 

Amazon a anunțat lansarea propriei monede virtuale. Compania a anunțat că utilizatorii vor putea folosi noua monedă virtuală, denumită Amazon Coins, pentru a cumpăra aplicații și a efectua cumpărări in-app din Amazon Appstore pentru device-uri Android și Kindle Fire. The Verge spune că mișcarea Amazon a fost făcută pentru a spori loialitatea clienților dar probabil și pentru a evita plata unor taxe.

 

Industria ecommerce valorează în clipa de față un trilion de dolari. Estimarea este făcută de eMarketer. Recordul este pus pe seama creșterilor spectaculoase înregistrate în America de Nord și regiunea pacifică a Asiei.

 

Wikipedia a botezat un asteroid din spațiu cu numele său. Anterior numit 274301, asteroidul poartă acum numele celebrei enciclopedii online.

 

Că tot se discută intens în Europa legalizarea căsătoriilor homosexuale: un infografic cu barometrul homofobiei pe țări. Nimic despre România.

 

Credit: channel4.com
Alte articole