Das Claudoskop: Google și ziarele franceză amenință internetul liber


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Obama poate lansa atacuri cibernetice preventive. Un Lego Macintosh minunat. O stație arctică umblătoare. Das Claudoskop.

Foto: flickr.com

 

Barack Obama poate lansa atacuri cibernetice preventive. Este un prerogativ pe care președintele SUA l-a obținut pe șest, în urma modificării în secret a unei legi în privința utilizării cyber-armelor de către America. New York Times a aflat că Obama poate ordona un atac preventiv în cazul în care SUA observă dovezi credibile că un atac digital din afară este iminent.

 

Vinerea trecută, Google a încheiat saga cu ziariștii francezi care au cerut cu insistență ca motorul de căutare să le plătească bani pentru indexarea articolelor. Google a fost de acord să plătească 82 de milioane de dolari. E vorba de 60 de milioane de dolari ce revin publisherilor din Hexagon prin intermediul unui așa-numit “Digital Publishing Innovation Fund”, restul până la 82 de milioane constând în ajutarea ziarelor cu strategia de publicitate. Decizia Google de a ceda presiunilor, deși este împachetată de compania americană ca o mână de ajutor oferită publisherilor (fondul este destinat “sprijinirii inițiativelor de publishing digital”), creează un precedent periculos, spune GigaOm. Mișcarea Google va potoli doar pe moment apetitul presei pentru bani, iar asta va duce în cele din urmă la distrugerea conceptului de Open Internet. De suferit va avea nu numai Google, ci oricine agreghează conținut gratuit de pe net.

 

Cel mai inteligent uscător de mâini tocmai ce și-a făcut apariția. Se numește Dyson Airblade și este integrat în chiuvetă.

 

 

Un Lego Macintosh. Arată minunat!

 

Britanicii pun în funcțiune o stație arctică care poate păși pe calotele glaciare. Structura, care va fi funcțională începând de azi, este formată din 8 module individuale interconectate. Fiecare modul este echipat cu picioare hidraulice retractabile care permit structurii să se deplaseze de câte ori e nevoie. La câtă încălzire globală e la poli, Halley VI (că așa e botezată) va trebui să fie destul de iute de picioare.

 

Foto: hbarchitects.co.uk
Alte articole