And the TNWinners are


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Bobby Voicu și Sergiu Biriș au luat (aproape) toate premiile The Next Web.

TNW awards

 

Portalul TNW organizează la nivel european o competiție a startupurilor în 12 țări europene. După Germania, Marea Britanie, Irlanda și Franța, astăzi, cu puțin timp în urmă, au fost anunțați câștigătorii etapei românești la care Das Cloud este partener media.

 

Marele câștigător este Bobby Voicu și startupul său MavenHut, care pleacă acasă cu 3 trofee (startupul anului, cel mai bun cofondator, cea mai bună aplicație web), dar și cu un bilet la Amsterdam, la cea mai mare conferință europeană a The Next Web.  Sergiu Biriș câștigă cu serviciul de music-streaming Zonga trofeele pentru cel mai bun design și cea mai bună experiență a utilizatorului. Design-ul Zonga a fost dezvoltat intern. SlickFlick a primit premiul pentru cea mai bună aplicație mobilă, iar Adrian Gheară, acționar în startupul timișorean 123contactform.com, a luat premiul pentru cel mai bun investitor.

 

50.000 conturi Zonga

Mecanismul competiției a fost unul în doi pași: etapa de propuneri pentru fiecare categorie (unde am ajutat și noi) şi partea de vot public deschis, care a durat mai bine de o săptămână. Justețea democratică și-a spus cuvântul și felicităm câștigătorii. Bobby Voicu și Sergiu Biriș au reușit să costruiască în ultimul an comunități importante în jurul produselor pe care le-au dezvoltat.

 

Cum stau la partea financiară?

Solitaire Arena a obținut o evaluare similară cu Zynga, de 5,63$ pentru un jucător

Solitaire Arena – startupul lui Bobby Voicu -, e o reiterare pentru Facebook al Solitaire, instrumentul cu care Microsoft a reușit să învețe utilizatorii noi de calculatoare, în urmă cu mai bine de 20 de ani, să folosească mouse-ul.  După mai puțin de un an de existență, la sfârșitul lui 2012, MavenHut, startupul sub care a fost dezvoltat Solitaire Arena, a primit o finanțare de 500.000 de euro din partea SOS Ventures, după ce  anterior mai primiseră 50.000 de euro de la Enterprise Ireland. Investiția raportată la numărul de utilizatori, un indicator specific investițiilor în startupuri din gaming, plasează MavenHut în vecinătatea Zynga. Dacă Zynga are o capitalizare bursieră de 2 miliarde de dolari și 311 milioane de utilizatori ”activi”, asta înseamnă că un singur jucător Zynga este evaluat de investitorii Nasdaq la 6,4 dolari. MavenHut avea la momentul ultimei investiții Ventures 120.000 de utilizatori înregistrați, ceea ce înseamnă că fiecare jucător de Solitaire Arena a fost evaluat de SOS Ventures la 4,16 euro (5,63 dolari).

 

Zonga – primul serviciu legal de muzică în streaming, lansat de aceeași oameni care au platforma de video-sharing Trilulilu – a reușit performanța de a aduce pentru prima oară la masă casele de discuri internaționale pentru a oferi muzică online în România. Sergiu Biriș și Alexis Bonte au primit anul trecut o investiție de 235.000 de euro din partea operatorului de telefonie mobilă Vodafone pentru o participație de 15% din companie. Astfel, compania a fost evaluată la 1,5 milioane de euro. Sergiu Biriș a declarat pentru Das Cloud că numărul de conturi Zonga a ajuns la 50.000,  dar nu a precizat câți utilizatori au planuri de abonament contra-cost.

 

Bogdan Iordache a făcut pe blogul personal o trecere în revistă a tuturor finaliștilor competiției The Next Web pe care o găsiți aici.

 

În această seară are loc un meet-up organizat de The Next Web în București. Mai multe detalii aici.

Alte articole