Das Claudoskop: Grafenul, noul Graal european


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Uniunea Europeană investește masiv în dezvoltarea grafenului. Un soft care prezice știrile de mâine. Harta cablurilor submarine de net. Das Claudoskop.

Credit: telegeography.com

 

Cele mai bune reclame de la Super Bowl-ul de ieri. Într-o selecție făcută de Hulu.

 

 

O echipă de cercetare de la Microsoft, în parteneriat cu Technion-Israel Institute of Technology, a dezvoltat un software care prezice știrile de mâine analizându-le pe cele de azi și de ieri. Software-ul poate spune când și unde poate izbucni o boală pe baza a două decenii de articole din New York Times, combinate cu alte date online.

 

Concursul organizat la Bruxelles pentru viitorul tehnologic al Uniunii Europene a luat sfârșit. Competiția în care a concurat și proiectul Guardian Angels, al românului Adrian Ionescu, a fost câștigată în cele din urmă de o echipă care vrea să dezvolte o tehnologie de producere şi folosire mai eficientă a grafenului. Materialul ultra-subțire ce ar putea revoluționa modul de fabricare al obiectelor pare a fi foarte hype la nivel european, spune qz.com. Și Universitatea din Cambridge a dat drumul unui centru de cercetare a grafenului, beneficiind de un grant de peste 28 milioane de euro de la guvernul britanic și de la o serie de companii private.

 

O hartă interactivă a cablurilor submarine ce cară internetul peste tot în lume.

 

YouTube a lansat un spațiu creativ la Londra. Arată super!

 

Alte articole