Think Big Data!


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Azi are loc la București prima întâlnire a celor care cred în soluții de succes la avalanșa de informație a epocii digitale. Das Cloud face live blogging de la Evenimentul “How Can Data Grow Your Business?”

blog.talentcircles.com 

 

12.11: Kevin Lancaster vorbește despre apariția unei noi meserii în nomenclator: data scientist. Harvard Business Review numește data science cea mai sexy meserie a secolului 21.

 

12.03: Kevin Lancaster propune o distincție între human generated data și machine generated data.

 

12.00: Kevin Lancaster: Mărimea și volumul nu sunt singurele lucruri caracteristice pentru big data. Viteza este la fel de relevantă. Varietatea este o altă caracteristică importantă. Vorbim, deci, despre cei 3 V: volum, viteză, varietate. În fine, mai există și un al patrulea V: valoarea, care este dată de analiza acestor date. Valoarea este greu de obținut, adesea e ca și cum ai căuta acul în carul cu fân.

 

11.57: Kevin Lancaster: Big data a ajuns la un așa-numit tipping point; este cu adevărat relevant pentru toți, și mai ales pentru marile companii.

 

11.54: Urmează prezentarea “Big Data – noua paradigmă în luarea deciziilor”, susținută de Kevin Lancaster, Technology Director, Big Data & Business Analytics, EMEA Engineered Systems în cadrul Oracle. Lancaster: Ne aflăm în zorii fenomenului data analytics.

 

Prezentarea lui Nati Shalom poate fi urmărită aici:

 

Big Data in the Cloud from Nati Shalom

 

11.20: Una dintre întrebările legitime din sală: Câți sunt de-a dreptul novici într-ale big data la această conferință?

 

 

11.10: Nati Shalom: Trei motive pentru care e bine să ții datele în cloud. 1. Pricepere: Chiar e nevoie să faci treaba asta inhouse? 2. Cantitate mare de date externe. Are sens să muți și să faci managementul acestor date din spatele unui firewall?; Focus pe valoarea datelor tale. Mai degrabă decât management de big data.

 

Nati Shalom vorbește despre big data și cloud

 

Urmăriți o relatare în despre conferința Big Data și pe siteul Adevărul.

 

11.00: Nati Shalom: Multe bănci și companii recurg în acest moment la big data pentru că sunt nevoite, nu neapărat pentru că își doresc.

 

10.53: Nati Shalom: Fiecare dintre noi producem content. Asta schimbă dinamica în care sunt produse și folosite datele în ziua de azi. Câteva cifre: 2,7 ZB de informație digitală în acest moment pe glob; 0.5 petabytes este volumul tweet-urilor mondiale în doar doi ani.

 

10.50: Nati Shalom – CTO & Fondator GigaSpaces susține o prezentare cu titlul: “Cum să pui BIG DATA pe orice sistem Cloud”. Shalom: Și cloud-ul și big data sunt două lucruri foarte mari în acest moment. Big data nu este un concept nou. Noi sunt însă capacitatea și volumul în care vin informațiile în acest moment.

 

10.20: Zdenek Zvoboda, VP at GoodData: Big Data nu e un fenomen nou, are o vechime de vreo 200 de ani. Este folosită deja de ceva vreme în domeniul bancar, al asigurărilor, în știință (biologie, în special), prognoze meteo, în registrele autorităților. Noile abordări vin dinspre gigantii tehnologici precum Google sau Yahoo, prin servicii precum Web Searches și Catalogs.

 

10.10: O definiție pentru Big Data oferită de unul dintre co-organizatorii evenimentului. Un tweet via “Borat”. Foto: Vladimir Oane.

 

twitter

 

10.10: “De la prima discuție despre transformările pe care le-au avut diferite companii străine cu ajutorul analizei Big Data, ne-am dat seama cât de important este să pui întrebarea potrivită. Așa am ajuns la titlul evenimentului și asta credem că este întrebarea potrivită pentru lansarea primei conferințe Big Data din România”. Așa își motivează organizatorii titlul conferinței “How Can Data Grow Your Business?

Alte articole