Pescuitorul de vizualizări pe YouTube


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Un negustor pakistanez de pești din Londra, devenit senzație pe YouTube și mai apoi vedetă de X Factor semnată de Warner, se anunță următorul concurent pentru PSY. Meet One-Pound-Fish-Man!

Foto: hypnoproto.co.uk

 

Acum vreo nouă luni și jumătate, când punea pentru prima dată piciorul în Londra visurilor sale, pakistanezul Shahid Nazir habar nu avea în cap decât un singur lucru: să găsească orice job s-o nimeri ca să trimită soției și celor patru copii lăsați acasă în Pattoki, un sat de pe lângă Lahore, Pakistan. Astăzi, Nazir e vedetă internațională, are contract cu Warner Music și și-a programat deja concerte în Franța și SUA. O poveste de Slumdog Millionaire, cu un negustor de pești, un video viral de YouTube și puterea halucinantă pe care o are social media.

 

Pe 1 aprilie anul trecut ceva ce părea o păcăleală ieftină i-a schimbat complet viața. Deja vânzător de pește în Queens Market, una dintre piețele londoneze, Nazir avea deja un ritual bine pus la punct cu care atrăgea clientela. Câteva versuri într-o engleză stricată cu accent paki, pe un ritm muzical de ani 80 au atras, nu numai mușterii la pește, ci și un curios care l-a filmat în timp ce își vindea marfa. “Come on ladies, come on ladies, one pound fish! Have-a, have-a, look, one pound fish!” au fost imortalizate și urcate de îndată pe YouTube, unde, la nici o săptămână clipul a adunat 9 milioane de vizualizări.

 

 

“În prima mea zi de lucru șeful mi-a spus că trebuie să strig dacă vreau clienți”, își amintește Nazir primii pași spre glorie într-un interviu pentru London Evening Standard. “La început cântam doar ‘One pound fish’, dar ziua următoare am adăugat și ‘Come on ladies’”. Versiunea originală a clipului a adunat deja peste 10 milioane de vizualizări pe YouTube, dar între timp multe s-au întâmplat în viața lui Nadir. A participat la X Factor, însă n-a reușit să devină un hit, dar norocul i-a surâs din altă parte: în noiembrie a semnat un contract de impresariere cu Warner Music și a lansat o vesiune dance a piesei. Aceasta din urmă a avut și mai mare succes: de pe 10 decembrie, când a fost urcată pe YouTube, a adunat peste 17 milioane de vizualizări.

 

 

Toată faima adunată a funcționat însă la un moment dat precum un bumerang. În decembrie i-a expirat viza de student cu care ajunsese în Marea Britanie, iar autoritățile londoneze i-au cerut să se întoarcă în Pakistan. Managerii săi asigură însă că Nazir va reveni în Marea Britanie cu o nouă viză, pentru a-și promova muzica și că plecarea în Pakistan s-a petrecut și pentru a apărea la televiziunea publică în calitate de vedetă mondială. Odată ce se va întoarce din Asia, agenda lui Nazir pare încărcată: are pregătite turnee în Franța și SUA, unde a fost făcut celebru inclusiv de raperul Timbaland, care a realizat un cover după One pound fish.

 

Dacă deja nu vă puteți scoate din cap versurile cu pești, nu e nici o problemă. Nu sunteți singurii și nici nu trebuie să păstrați noua obsesie pentru voi. Like and share: onepoundfish.net

Alte articole