Das Claudoskop: Google Transit în Roma Antică

Un nou material care respinge lichidele. Internetul în cifre în 2012. 35 de zile și 1346,75 de dinari de la Roma la Apulum. Das Claudoskop.

Credit: mymodernmet.com

 

Cum a arătat Internetul în 2012? 634 milioane de website-uri, 2,4 miliarde de utilizatori, 1.1 miliarde de utilizatori de smartphone-uri. Compania de monitorizare uptime Royal Pingdom a adunat un sac plin de date interesante despre cifrele web-ului din anul care s-a încheiat.

 

Un nou material de tip waterproof, care e în stare nu doar să țină la depărtare lichidele, ci să le respingă de-a dreptul. E dezvoltat de către cercetătorii de la Universitatea din Michigan. Uitați-vă la acest video și imaginați-vă că va avea aplicații în industria militară (uniforme rezistente la atacuri chimice sau biologice) sau în marină (pentru a acoperi nave a căror suprafață mereu uscată va avea o forță de frecare mult redusă).

 

 

Câte zile se făceau în vremea Imperiului Roman de la Roma până la Alba Iulia (fostul Apulum) într-o perioadă geroasă a anului precum ianuarie? Vreo 35 de zile, iar expediția îl costa pe un cetățean de rând nu mai puțin de 1346,75 dinari. O hartă interactivă a călătoriilor posibile în timpul Romei Antice, dezvoltată de către cercetători de la Stanford. Fascinant!

 

Credit: orbis.stanford.edu

 

Populația mondială este în acest moment 6.853.328.460. Iar numărul migranților este 215.738.321. Cu aceste data în cap, precum și altele oferite de Banca Mondială, designerul Carlo Zapponi a realizat un infografic interactiv al migrației pe tot globul. Cu tot cu date despre ce se întâmplă cu cei ce vin și pleacă din România.

 

Credit: peoplemov.in

 

Postere de film care funcționează ca spoilere. Da, bună idee!

Alte articole