Das Claudoskop: Google Transit în Roma Antică


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Un nou material care respinge lichidele. Internetul în cifre în 2012. 35 de zile și 1346,75 de dinari de la Roma la Apulum. Das Claudoskop.

Credit: mymodernmet.com

 

Cum a arătat Internetul în 2012? 634 milioane de website-uri, 2,4 miliarde de utilizatori, 1.1 miliarde de utilizatori de smartphone-uri. Compania de monitorizare uptime Royal Pingdom a adunat un sac plin de date interesante despre cifrele web-ului din anul care s-a încheiat.

 

Un nou material de tip waterproof, care e în stare nu doar să țină la depărtare lichidele, ci să le respingă de-a dreptul. E dezvoltat de către cercetătorii de la Universitatea din Michigan. Uitați-vă la acest video și imaginați-vă că va avea aplicații în industria militară (uniforme rezistente la atacuri chimice sau biologice) sau în marină (pentru a acoperi nave a căror suprafață mereu uscată va avea o forță de frecare mult redusă).

 

 

Câte zile se făceau în vremea Imperiului Roman de la Roma până la Alba Iulia (fostul Apulum) într-o perioadă geroasă a anului precum ianuarie? Vreo 35 de zile, iar expediția îl costa pe un cetățean de rând nu mai puțin de 1346,75 dinari. O hartă interactivă a călătoriilor posibile în timpul Romei Antice, dezvoltată de către cercetători de la Stanford. Fascinant!

 

Credit: orbis.stanford.edu

 

Populația mondială este în acest moment 6.853.328.460. Iar numărul migranților este 215.738.321. Cu aceste data în cap, precum și altele oferite de Banca Mondială, designerul Carlo Zapponi a realizat un infografic interactiv al migrației pe tot globul. Cu tot cu date despre ce se întâmplă cu cei ce vin și pleacă din România.

 

Credit: peoplemov.in

 

Postere de film care funcționează ca spoilere. Da, bună idee!

Alte articole