CoderDojo.TM


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

După București, un alt oraș românesc organizează primele cursuri de coding pentru cei mici. Spiritul dojo se mută începând de sâmbătă la Timișoara.

Foto: Das Cloud

 

În luna noiembrie a anului trecut primii copii din România erau familiarizați cu noua lingua franca a erei internetului: coding-ul. Se întâmpla în București, în cadrul evenimentului Coder Dojo, un concept irlandez pe care antreprenorul Bobby Voicu îl implementa și în România.

 

Acum frenezia codatului s-a mutat și mai la vest, mai precis la Timișoara, unde antreprenorul Radu Ticiu organizează prima ediție locală. Evenimentul va avea loc sâmbătă, ora 10, la Timișora City Business (detalii despre eveniment pe pagina lor de Facebook). Până în clipa de față există 22 de copii înscriși, dar lista pentru întârziați rămâne deschisă până mâine seară. “Majoritatea copiilor au în jur de zece ani, băieții sunt mai numeroși, evident, cam două treimi din total”, declară Ticiu pentru Das Cloud.

 

Până acum câteva luni, ideea unui Coder Dojo pe malul Begăi părea utopică celor cu care se sfătuise Radu Ticiu. “Eram în căutarea unor tutori care să facă voluntariat cu acești copii, iar profesorii de informatică cu care am vorbit îmi spuneau că bat câmpii și că n-o să găsesc pe nimeni să vrea. Acum sunt foarte mulți care vor să ajute la organizare”, spune timișoreanul.

 

Dacă totul merge ca la carte, Radu Ticiu dorește să organizeze, în primă instanță, cursuri bi-lunare, după care să treacă la un ritm săptămânal. “În trei-patru luni sper chiar să avem mai multe dojo-uri în Timișoara, așa cum se întâmplă și la București”, spune el.

 

De ce e nevoie de astfel de cursuri pentru cei mici? Ticiu oferă exemplul celor doi copii ai săi, un băiat de 9 ani și o fată de 5 ani, pentru care educația trece deja prin computer: “Îmi dau inclusiv eu seama că sunt prea orientați spre consum. Sper să înțeleagă că nu trebuie să fie stăpâniți de calculator, ci să îl stăpânească”.

Alte articole