Avizierul, ultima frontieră


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Depre cele 137 de milioane de euro care apar restante în comerţul online.

Bogdan Ioan, co-fondator Aviziero

Plata facturilor la întreținere e unul dintre segmentele cele mai rezistente la schimbare – o realitate transformată în business de cei de la Aviziero, un startup bucureștean care aduce în cloud toate cifrele și calculele din spatele stabilirii cotei de plată la întreținere. Iar începând de astăzi, Aviziero oferă şi posibilitatea de plată cu cardul pentru toți utilizatorii săi, într-un parteneriat cu BCR, Visa și PayU.

 

Calculul din spatele acestei mișcări e pe cât de estimativ, pe atât de spectaculos. Există 4 milioane de apartamente în România, grupate în asociații de propietari pentru a-și plăti, la comun, serviciile folosite de la furnizori de utilități. Dacă valoarea medie de acum a unei facturi de întreținere pentru un apartament este de 150 de lei, viitorul ar putea însemna pentru noul sistem plăţi în valoare totală de 600 de milioane de lei (137 de milioane de euro).

7.500 – numărul apartamentelor din sistemul Aviziero

 

Dar drumul până la momentul când toată lumea își va putea plăti întreținerea online cu cardul nu va fi ușor, după cum uşor nu a fost nici traseul de până la lansarea de azi a primei soluții legale de plată online a întreținerii, după cum spune managerul şi cofondatorul Bogdan Ioan. Principala problemă de care s-a lovit startupul pe care l-a înființat în urmă cu doi ani împreună cu Valentin Munteanu, cel care a construit platforma software – cei doi sunt asociați cu părți egale în firmă -, a fost inerția asociațiilor de proprietari.

 

”Era cam ultima redută necucerită în plățile cu cardul. Singura cheltuială pe care o gospodărie nu o putea plăti astfel” – Bogdan Ioan, managing partner Aviziero

 

”E o oarecare luptă în discuțiile cu asociațiile de proprietari pentru a-i convinge să impună un asemenea standard” explică Bogdan Ioan, adăugând că tinerii cu serviciu, cei care sunt cei mai interesați de actualizarea unui mecanism care a rezistat schimbărilor din jur, sunt cei care ”au și cel mai puțin timp să-și impună punctul de vedere asupra stilului de plăți în asociație”.

 

Aviziero e înainte de toate un instrument prin care administratorii de bloc digitalizează datele pe care le țineau exclusiv pe hârtie, iar proprietarii apartamentelor își pot face cont pentru a urmări cum sunt cheltuiți banii de către asociația de proprietari. Costurile sunt acoperite de proprietarii de apartamente, doi lei pentru fiecare cont, dar contractul se face tot la comun, între asociație și Aviziero.

 

 

Pentru multă lume, schimbarea a venit pe nepregătite. Bogdan Ioan spune că o asociație de proprietari din Târgoviște a făcut conturi pentru toți proprietarii de apartamente, chiar și pentru oameni mai în vârstă, care nu au calculator. Cu toate acestea ei apăreau activi în acest sistemul de gestiune în cloud.

 

”Am anchetat situația și am descoperit că oamenii care nu aveau calculator mergeau la vecini sau rude în oraș ca să vadă și ei online cum s-a calculat întreținerea. Noi am plecat de la ideea de a face totul mai comod, dar am descoperit că sunt oameni dispuși să meargă în oraș, la rude, ca să verifice lucrurile astea”, spune Bogdan Ioan.

 

Startupul celor doi nu e următorul Facebook, dar răspunde unei nevoi practice reale, neacoperită până la ei. Posibilitățile de internaționalizare sunt reduse la Grecia, țările baltice și cele din fostul bloc comunist, rămase singurele state europene unde plățile de utilități către furnizori sunt în continuare intermediate de asociațiile de proprietari.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35