Das Claudoskop: Computere cu cinci simțuri

Computerele vor avea văz, auz, miros, gust și simț tactil. Harta atacurilor armate din SUA. China ridică un oraș de la zero. Das Claudoskop.

Foto: archdaily.com

 

Computerele vor căpăta simțuri umane în nu mai mult de cinci ani. Este predicția pe care o face IBM, în “5 in 5”, un raport anual pe trenduri tehnologice. Computerele, spun cercetătorii IBM, vor fi mult mai conștiente de lumea din jur, urmând a fi dotate cu văz, auz, miros, gust și simț tactil. Cele cinci trenduri sunt reunite și rezumate în videoul de mai jos. Inspirați-vă și visați frumos!

 

 

Britanicii sunt cei mai mari consumatori de date pe mobil, devansându-i pe japonezi. Potrivit unui studiu Ofcom, Marea Britanie folosește 424 MB de date lunar, cu 60% mai mult decât anul trecut. Japonia a coborât pe locul doi în clasament, cu 392 MB pe lună, în timp ce SUA ocupă locul trei, cu 319 MB, spune un articol din The Guardian.

 

Weekendul trecut a fost unul negru în SUA. Un nou atac armat, asupra unei școli din Connecticut, s-a soldat cu 27 de victime. O hartă interactivă cu atacurile armate din SUA începând cu 1982.

 

Un video timelapse cu un păianjen care își țese pânza cu maximă răbdare. Impresionant!

 

 

China se pregătește să construiască un oraș de la zero, ce se va întinde pe o suprafață de 11 milioane de metri pătrați. Câteva schițe ale orașului de 180.000 de locuitori, ce se va ridica pe malul unui lac lung de aproape 4 kilometri, aici.

Alte articole