Das Claudoskop: Telefoane ce văd prin obiecte


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Smartphone-urile vor scruta pereții. Google plătește taxă de copyright presei, legi dubioase pentru internet se semnează la Dubai. Das Claudoskop.

Foto: dezeen.com

 

Telefoanele sunt capabile de o grămadă de lucruri în ziua de azi din punct de vedere imagistic. Pot face video, foto la super rezoluție și multe altele. În curând, smartphone-urile vor fi în stare de încă un lucru și mai tare: să vadă prin pereți. Asta ar fi posibil grație unui cip care operează într-o zonă a spectrului radio ce poartă numele de bandă terahertz. Deci, în curând vom face ceea ce deja armata și poliție se pricep de minune să facă. Ceea ce ne bucură și ne înspăimântă deopotrivă.

 

Frica pe care ne-o exprimam acum o săptămână referitor la conferința UN de la Dubai a fost îndreptățită: Tratatul de la Dubai a fost semnat de țări precum Rusia, China și altele din Orientul Mijlociu. Să te ții cenzură pe-acolo de-acum înainte!

 

În lupta cu ziarele din întreaga lume, nemulțumite că Google nu le dă nici un ban pentru agregare de content, s-a produs o victorie jurnalistică. Un ziar belgian pare a fi câștigat 6 milioane de dolari taxă de copyright de la Google. Le Monde jubilează, presa din Franța a fost în ultima perioadă cea care a cerut cel mai vehement bani de la gigantul web pentru astfel de lucruri.

 

Cum să înveți o limbă străină gratuit cu ajutorul web-ului și să contribui totodată la traducerea internetului? Simplu, uite așa, cu Duolingo.

 

 

Un pod în loop peste un râu din Sarajevo. Spectaculos!

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35