Das Claudoskop: Twitter și Instagram. Bătălia filtrelor


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Google pune drone pe braconieri. Cine mai are azi nevoie de Instagram? Everestul e mic de sus. Das Claudoskop.

 

Foto: NASA

Twitter și Instagram sunt în plin război. Instagram nu mai oferă posibilitatea utilizatorilor de Twitter să facă embed de poze în tweet-urile lor și tocmai ce a lansat o nouă versiune a serviciului de filtrat imagini atât pentru iOS, cât și pentru Android, pe nume 3.2. Care vine cu o nouă funcție de crop, un filtru suplimentar și o UI rafinată. De cealaltă parte, Twitter începe să ofere propriile servicii de filtrare pentru poze, în parteneriat cu Aviary. Cum funcționează filtrele Twitter, într-un video mai jos:

 

 

Google se luptă cu braconierii din Asia și Africa. Mai precis, compania oferă un grant de 5 milioane de dolari celor de la WWF pentru a cumpăra servicii de supravechere a nelegiuiților ce ucid rinoceri și alte viețuitoare pentru a le vinde pielea, coarnele și ce se mai poate vinde. În arsenalul de supraveghere sunt prevăzute inclusiv drone care să-i urmărească pe răufăcători la orice pas.

 

Credit: informationisbeautiful.net

La conferința din Dubai dedicată unui nou protocol de guvernare a internetului (vedeți un articol Das Cloud despre subiect aici), se petrec lucruri îngrijorătoare. Rusia, China și statele arabe au format o coaliție ce a înaintat o propunere care ar urma să ofere guvernelor puteri suplimentare asupra rețelei globale. Aceste țări doresc să își extindă controlul dincolo de cel deținut de operatorii tradiționali de telecom.

 

Un infografic realizat de Information is Beautiful despre emisiile de CO2 la nivel mondial și pericolele ce ne pasc. E impresionant și pune pe gânduri.

 

Cum arată Muntele Everest văzut din spațiu? Nu foarte impresionant.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35