Das Claudoskop: Login cât ai clipi!


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

O Death Star care să ne apere de orice invazie extraterestră. O simulare de creier cu 2,5 milioane de neuroni artificiali. 375.000 de piese Lego puse una peste alta. Das Claudoskop.

Credit: BBC

 

Casa Albă va fi obligată, se pare, să construiască o Death Star, la fel ca cea din Star Wars. Cum altcumva să se apere mai bine decât cu un super laser ce poate distruge planete din jur după bunul plac? Doar că mai e ceva drum de străbătut până acolo. Deocamdată e doar o petiție online adresată Casei Albe și semnată de peste 3.000 de americani. E nevoie de 25.000 de semnături ca petiționarilor să le și răspundă oficial cineva.

 

Telefoanele mobile ne vor citi parolele direct din ochi, cu ajutorul camerei din dotare. Cum fiecare dintre noi are un model diferit al ramificațiilor de vene din albul ochilor, software-ul EyeVerify promite să nu dea greș în recunoașterea identității. E o tehnologie la fel de sigură ca și cele de verificare a amprentelor și a irisului, deja folosite la scară largă.

 

Cel mai mare model funcțional al creierului uman se numește Spaun și este dezvoltat de către cercetătorii de la Waterloo University din Canada. Spaun (acronim de la Semantic Pointer Architecture Unified Network) este pus în mișcare de 2,5 milioane de neuroni artificiali. Lucru fascinant, fiecare neuron este o entitate în sine și surprinde detalii biologice precum un neuron real.

 

 

Patru ore și jumătate de trafic de pe aeroportul San Diego comprimate în 25 de secunde. Fenomenal!

 

 

Cât de înalt poate fi construit un turn Lego înainte să se prăbușească? BBC a făcut un calcul teoretic și a ajuns la o concluzie: peste 3,5 kilometri. Mai înalt adică decât săritura lui Felix Baumgartner din stratosferă!

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35