Das Claudoskop: Azi se decide soarta netului


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Siria revine pe net. Soarta internetului se decide începând de azi la Dubai. Cum să filmezi în 3D cu senzori Kinect și programare. Știrile Das Claudoskopice de luni.

Sistemul periodic augmentat. Sursa: io9.com

 

Siria a dispărut de pe internet timp de vreo două zile. Țeava s-a repus în funcțiune abia ieri, când guvernul sirian ce dăduse vina pe teroriști, a lăsat-o mai moale cu cenzura. Cu netul jos, luptele din Siria n-au încetat. O hartă mondială cu gradul de risc de internet shut down, aici. România stă bine, ca să ne înțelegem.

O hartă a riscului deconectării de la internet. Credit: renesys.com.

 

Tot o știre despre internet în vremuri tulburi. Astăzi începe International Telecommunications Union la Dubai, care cică va stabili pe veci soarta internetului. Se vehiculează scenarii în care UE se teme de bigbrothering guvernamental și de taxe pe acces la internet în unele țări din Africa sau în Rusia. Google se plânge pe de altă parte că soarta internetului rămâne în mâinile ONU și a guvernelor totalitare. În cealaltă tabără, a suporterilor, care cred că se va ajunge la o internaționalizare bună a internetului, care să contrabalanseze activitatea ICAN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers), cea care e în sarcină cu tot ceea ce înseamnă domeniile pe net. Un worst case scenario ar atăta așa:

 

 

O chestie mișto, o tehnologie de filmare în 3D folosind senzori Kinect și programare:

 

 

Microsoft încă mai are hateri pentru Internet Explorer. Cărora le răspunde prin reclama asta:

 

 

Un sistem periodic în funcție de prezența elementelor pe Pământ.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35