Google.ro a rămas puțin fără față


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Timp de o oră, în această dimineață, pe pagina Google.ro și-a făcut de cap un hacker algerien care și-a trecut cu roșu numele, MCA-CRB, alături de un ecran tv fără semnal. Reprezentanții Google România spun că n-au fost hackuiți.

Google.ro sub asediu.

 

Doodle-ul de pe noul home page Google.ro din această dimineață suna în felul următor: “By MCA-CRB / Algerian Hacker”. Atacatorul oferă mulțumiri pentru sprijin frăției membrilor Sec, semn că îi cam place să se asocieze cu Anonymous și LulzSec. În final MCA-DRB amenință cu tradiționalul “To Be Continued”.

 

Hackerul algerian a reușit să ia la propriu fața atât celor de la Google.ro, cât și altor site-uri cu .ro, după cum scriu cei de la Softpedia: Yahoo.ro (revenit, la fel ca Google.ro) și Paypal.ro (jos, dar accesibil și de la o altă adresă, https://www.paypal.com/ro/).

“Înțelegem că sunt mai multe site-uri în România în aceeași situație cu Google” – Gabriela Chiorean, Communications Manager Google România

 

Potrivit unei liste de site-uri hack-uite furnizată de Zone-h, MCA-CRB este responsabil de acțiuni similare de defacing în cazul a peste 5.000 de site-uri, printre care se numără unele ce aparțin guvernelor din țări precum China, Brazilia sau Thailanda.

 

Reprezentanții Google România susțin că nu au avut nici o vulnerabilitate internă. “Serviciile Google din Romania nu au fost atacate. Pentru o perioadă scurtă de timp, unii utilizatori care vizitează www.google.ro și câteva alte adrese de web au fost redirecționate către un alt site web. Suntem în contact cu organizația responsabilă cu gestionarea numelor de domenii din România”, spun reprezentanții Google România într-o declarație de presă. “Înțelegem că sunt mai multe site-uri în România în aceeași situație cu Google”, declară pentru Das Cloud Gabriela Chiorean, Communications Manager Google România.

 

Problema a fost remediată în jurul orei 13.00, spune Ștefan Tănase, Lab Expert Kaspersky.

 

Întrebare legitimă după toată această cursă după un tunisian cu mulți dani la centura de coding. Voi ce-ați făcut, totuși, o oră fără google.ro?

Alte articole