Das Claudoskop: Rețelele neurale artificiale nu cunosc pensia


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Vinerea neagră de un miliard de dolari. ‘Gangnam Style’ getting Bieber and Bieber pe zi ce trece. Tonomatele de caviar există! Das Cloudoskop.

Tonomatele de caviar au început să facă pui prin Los Angeles. Foto: losangeles.grubstreet.com

 

În SUA, Black Friday s-a tradus printr-un miliard de dolari cheltuiți online pe produse la promoții. Cifra e un record și e cu 26% mai mare decât în 2011. Peste 57 de milioane de americani au intrat pe site-urile cu oferte de Black Friday, iar cel mai accesat a fost, evident Amazon.

 

Disney a făcut un parteneriat cu Kinect de la Windows și-a scos la iveală un robot care se pricepe de minune să prindă mingi aruncate de către copii. Îl putem vedea la lucru aici:

 

 

E oficial: frenezia Gangnam Style (nici nu mai dăm link că știe tot internetul despre ce vorbim) a bătut la puncte recordul de vizionări de pe YouTube de până acum, în speță pe Justin Bieber. Piesa are 805 milioane de vizualizări.

 

Deep learning și rețelele neurale artificiale sunt noul hype. E vorba de tipul acela de software-uri ce sunt tot mai capabile să ducă la îndeplinire activități umane precum văzutul, auzitul (vedeți Nuance-ul ce stă la baza Siri, despre care am scris deja) și gânditul. Un articol interesant despre noile tendințe în zona asta, de citit în New York Times.

 

Ce se mai poate cumpăra de la tonomat zilele astea? Caviar, desigur. Trebuie doar să dăm o fugă până în Los Angeles.

Alte articole