Das Claudoskop: Guvernele sunt tot mai tehno-vigilente


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Foxconn-ul face iPhone-uri cu și mai mulți roboți, Aston Martinul lui Bond e imprimat 3D, rochia Twitter s-a lansat la Londra. Știrile Das Cloud ale zilei.

Aston Martin DB 5 (1960), în versiune print 3D. Foto: voxeljet.de

 

Foxconn, producătorul chinez de electronice cu care lucrează printre alții și cu Apple a atras atenția media acum câteva luni pentru condițiile de muncă și rata mare a sinuciderilor în rândul angajaților. Primul pas pentru ameliorarea situației a fost să instaleze plase în jurul clădirilor pentru a împiedica alte sinucideri și a crescut salariile cu 25%. Al doilea este să înlocuiască o parte a angajaților – 1 milion de oameni, spune o sursă chineză -, care fac munci simple, repetitive, cu roboți construiți intern, tot de angajați Foxconn. Oare FoxBots, cum sunt botezați, au capacitatea să se scoată din priză?

 

Până acum câteva zile Windows era ultima platformă cu care producătorii independenți de programe și aplicații software nu trebuiau să împartă veniturile obținute din vânzare. A început Apple, a urmat Google, acum Microsoft iar Linux e în continuare gratuit (dar pe cine interesează?). ”Go web!” e scăparea pentru producătorul japonez de jocuri Gree.

 

Presiunile guvernelor din întrega lume asupra cetățenilor sunt în creștere, spune un Transparency Report realizat recent de Google. Mai precis e vorba de peste 20.000 de cereri guvernamentale adresate Google doar în prima jumătate a anului acestuia. Peste 34.000 de conturi au fost puse la verificare în acest fel. Raportul nu zice nici pâs de România, semn că autoritățile române nu prea le au cu Big Brotherul de acest gen.

 

Pentru ca James Bond să nu julească Aston Martin-ul ăla original DB 5 din 1960, producătorii Skyfall au comandat trei bucăți scoase la imprimantă 3D, numai bune de terfelit pe la filmări. Le-ați descoperit deja în film?

 

Cum să lansezi mai bine servicii de 4G în Londra decât cu o rochie Twitter? Dacă o mai și legi de X Factor, viralizarea e garantată!

 

Alte articole