Das Claudoskop: Microsoft rămâne fără șeful peste ferestre


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Foursquare de pe Marte. Microsoft rămâne fără șeful peste Windows. Viteză nou de supercomputing: 17,59 petaflops/s. Claudoskop cu știrile fierbinți ale zilei.

Foto: ilovecharts.tumblr.com

 

Cine ar vrea să meargă pe Marte dacă acolo nu poți face check-in pe Foursquare? La sfârșitul lui octombrie a fost testată o nouă tehnologie care ar putea face internetul interplanetar o realitate. La sugestia lui Vinton Cerf de acum câțiva ani, tehnologia folosită a fost Disruption-Tolerant Networking (DTN) și principala ei calitate e că stochează informația transmisă în fiecare nod al rețelei folosite. Dacă nu reușește să o transmită către următorul nod din rețea, așteaptă până când acest lucru e posibil. Un robot aflat pe Pământ a putut fi controlat direct de pe Stația Spațială Internațională.

 

Fotograful Stephen Wilkes a inventat o tehnică prin care poate să aducă ziua și noaptea într-o fotografie în același timp.

 

 

La lansarea Windows 8 de acum câteva săptămâni, era cel care urca primul pe scenă la New York să anunțe revoluționarul sistem de operare. Acum Steven Sinofsky se retrage de la conducerea platformei Windows.

 

Cel mai performant supercomputer este în acest moment de fabricație americană. Se numește Titan, a costat 100 de milioane de dolari și recordul atins este de 17.59 petaflops / secundă. Asta înseamnă în limbaj non tehnic cvadrilioane de calcule pe secundă.

 

Cum arată o tastatură cu realitate augmentată? Bine, nu e chiar AR, ci un joc de imaginație: cele mai folosite taste se ridică precum niște zgîârie nori de la nivelul pardoselii.

Alte articole