Solitaire pe bani


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

Mavenhut, startupul lui Bobby Voicu care aduce elemente de competiție în jocuri clasice singleplayer a primit o finanțare de 500.000 de euro.

Fondatorii Mavenhut

 

Cea mai mare bătălie e cu tine însuți dar ajută și să te poți compara cu alții. O versiune a jocului Solitaire, făcută de Mavenhut, are aceleași reguli ca ale evergreen-ului cu diferența că se joacă în paralel cu un prieten de pe Facebook. Amândoi primesc aceleași cărți, în aceeași ordine și câștigă cel care termină în cel mai scurt timp.

 

”Zynga face jocuri multiplayer cooperativ, noi facem jocuri multiplayer competitiv”, spune Bobby Voicu, cofondator al Mavenhut alături de Elvis Apostol și Cristi Badea.

”Jocuri foarte simple, pe care deja știi să le joci, într-un format competitiv” – Bobby Voicu, Mavenhut

 

După cifrele prezentate de Bobby Voicu către Das Cloud, se pare că un strop de competiție peste niște jocuri al căror mecanism e bine știut – rețetă pe care o va mai folosi și la următoarele produse -, poate să reaprindă scânteia pasiunii pentru un număr mare de oameni.

 

 

Jocul original de Solitaire a fost inventat inițial în 1989 și a fost introdus de Microsoft în Windows 3.0 un an mai târziu ca modalitate de a obișnui utilizatorii cu folosirea mouse-ului și cu mișcările de drag&drop.

 

Mavenhut are 120.000 de utilizatori înregistrați care s-au jucat 12 milioane de partide iar 15.000 dintre ei joacă zilnic o medie de 46 de minute.

 

Acum 3 zile Mavenhut a semnat un contract de finanțare de 500.000 de euro cu SOSventures, un fond de investiții din Irlanda. Știrea a fost dată azi la How To Web de către Bill Liao, european venture partner al SOSventures.

Alte articole