How to web. Live streaming and blogging


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

How to Web a început cu speech-ul principalului invitat, Phil Libin, CEO Evernote. Fiți cu ochii astăzi și mâine pe stream-ul video și text de la conferință.

howtoweb_afis

 

 

ZIUA 2

 

Bill Liao, SOS Ventures: Cei mai buni programatori sunt poeți. Pot spune mai multe cu mai puține linii de cod. Și ca să înveți limbajul atât de bine trebuie să înveți de mic. Estonia e singura țară din lume care are cursuri de programare în școala primară.

 

Bill Liao, SOS Ventures: Coder Dojo, programul nostru de învățat programare, e inspirat de cluburile de kendo din toată lumea care sunt gratuite. Una din regulile Coder Dojo e: fii cool. Copii sunt un radar grozav a ce e cool și ce nu. Nu ar fi mers dacă ne-am fi numit ”programul de lecții gratuite de programare”.

 

Bill Liao, SOS Ventures: Acum suntem în 23 de țări, cinci continente, un Coder Dojo în București (aplauze). Sunt sute de copii care învață să programeze.

 

Bill Liao, SOS Ventures: Toate afacerile voastre depind sau vor depinde de programatori. Tot avansul științific din ultimii ani a fost scris cu linii de cod și din păcate începem să rămânem fără programatori.

 

Bill Liao, SOS Ventures: Vreau să anunț că am făcut o primă investiție într-un startup românesc. Am investit 500.000 de euro în Maven Hut (n.red. startupul lansat de românul Bobby Voicu).

 

Leonard Brody: Când mi se cere să fac planuri pe 5 ani, consider că e o pierdere majoră de timp.

 

Leonard Brody: Tehnologia este o cutie goală atâta timp cât oamenii nu se adaptează ei.

 

Leonard Brody: La fiecare 48 de ore creăm mai multă informație decât am făcut-o de la începutul timpurilor și până în 2003.

 

Leonard Brody: Până în 2014, 50% din căsătoriile din SUA își vor avea originile online.

 

Leonard Brody: În ultimii ani am rescris codul relațiilor umane datorită tehnologiei.

 

Leonard Brody: Oamenii au mai mare încredere azi să dea la share identitatea virtuală decât pe cea fizică.

 

Leonard Brody, pe scenă la How to Web. Foto: Silviu Panaite

 

Leonard Brody vorbește în stil TED Talk: Pensionarea este un concept fals. Nu se mai aplică generației noastre.

 

Leonard Brody: Creierele generației X reacționează complet diferit la stimuli și informație decât creierele celor din generația Millennials.

 

Leonard Brody: Viitorul lumii poate fi întrezărit în video-ul cu hologramă al lui 2Pac de la Festivalul Coachella.

 

 

Leonard Brody: Companiile pornite de imigranți în SUA au de patru ori mai multe șanse de reușită decât cele ale localnicilor. Motivația: vor să aibă grijă de familie și copii.

 

Christian Boos, fondator și CEO Arago AG urcă acum pe scena How to Web pentru a susține o prezentare cu titlul Particle Collision in Code Space – API meets Big Data.

 

Christian Boos vorbește despre big data. Câteva insight-uri despre cum organizăm grafic oceanul de date, într-un articol Das Cloud despre infografice: Detectivii de date.

 

Christian Boos: Big data nu face referire la a găsit pattern-uri, ci la a găsi anomalii în cadrul datelor.

 

Christian Boos are o prezentare destul de tehnică și geeky a conceptului de Big Data, precum și a tehnologiilor cu care se mănâncă ea. Pentru programatori, se înțelege.

 

Elizabeth Varley de la Tech Hub a anunțat lansarea Tech Hub București, la anul. Detalii, aici.

 

Andrei Alexandrescu, Research Scientist la Facebook, urcă pe scenă pentru o prezentare cu titlul May you Live Interesting Times

 

Andrei Alexandrescu, pe scena How to Web. Foto: Silviu Panaite

 

Andrei Alexandrescu vorbește despre LAMP, o platformă de găzduire a siteurilor formată din componente open source. Acronimul vine de la Linux, Apache, MySQL și PHP. Detalii aici.

 

Andrei Alexandrescu face câteva predicții pentru viitor. Comodificarea unor produse / servicii precum big data analytics, data center design, advanced algorithmic services. Plus telefoane mobile dotate doar cu headset în următorii cinci ani.

 

Andrei Alexandrescu: Facebook are un milion de useri la fiecare programator. E “the most leveraged company in the history”.

 

Andrei Alexandrescu: câteva trenduri în războiul omului cu mașinile: Siri-like services will become commoditized; more dialog systems, virtual assistants; more inference, deduction, autonomy of Web services; more content automatically produced / ranked on Web.

 

Andrei Alexandrescu: Statistics and machine learning is the new algebra.

 

…………………………………………………

ZIUA 1

 

Phil Libin, Evernote: Nu vă faceți antreprenor din motive greșite. Nu o faceți pentru că sunteți convinși că e o modalitate bună de a face bani.

 

Phil Libin, Evernote: Ca antreprenor, va trebui să muncești 20 de ore pe zi. Vei avea însă flexibilitatea de a alege care sunt acele 20 de ore.

 

Phil Libin, Evernote: Silicon Valley este singurul loc din lume unde poți aduna 20 de milioane de dolari fără să porți un costum.

 

Phil Libin, Evernote: Trebuie să ai un produs util, dar acesta nu trebuie să fie foarte mare. Tot ce trebuie să facă e să rezolve complet micile probleme.

 

Phil Libin vorbește despre un concept interesant, geek meritocracy, din cauza căreia competitivitatea a sporti. “Trebuie să fii mai bun, nu mai ieftin sau mai rapid”.

 

O întrebare venită din sală la sfârșitul speech-ului lui Phil Libin: De ce un elefant în logo-ul Evernote? Pentru că elefanții nu uită niciodată nimic.

 

Radu Georgescu, GECAD, urcă pe scenă și vorbește despre cum să faci bani din vânzarea de software.

 

Radu Georgescu, GECAD: Patru pași ce trebuie urmați pentru a deveni antreprenor: 1. Gândește; 2. Alege; 3. Planifică; 4. Execută. Produsul și strategia de business sunt mai importante decât tehnologia.

 

Radu Georgescu, GECAD: Când am făcut rebrandingul RAV din “Romanian Anti Virus” în “Reliable Anti Virus”, vânzările au sporit de 10 ori în doar câteva zile.

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35