Honey, I Shrunk the iPad!


Warning: Use of undefined constant giveMeImage - assumed 'giveMeImage' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/themes/dascloud/functions.php on line 44

O variantă în miniatură a iPad-ului n-a fost, pare-se, niciodată pe placul lui Steve Jobs. Apple se pregătește însă de lansarea unei versiuni pocket-friendlly. Se întâmplă ca de obicei în mare taină, iar diagonala e singurul lucru cât de cât clar. Data lansării și prețul rămân deocamdată bine închise în cutia Pandorei din Cupertino.

Natură moartă cu actuale și viitoare device-uri Apple. Foto: allthingsd.com

 

A încetat să fie cel mai bine păzit secret al industriei, deși Apple nu a oferit încă nici un indiciu clar despre lansarea, iminentă spun unii, a iPad Mini, varianta de 7,85 inch a cunoscutei tablete. Dincolo de tot buzz-ul și de fotozvonurile referitoare la cum va arăta iMniatură, avem o certitudine venită via Wall Street Journal – furnizori de componente Apple din Asia spun că ar fi primit o comandă să producă 10 milioane de mini-tablete în cel de-al patrulea semestru al acestui an. O cantitate de două ori mai mare decât cea comandată de Amazon pentru tabletele Kindle Fire pentru aceeași perioadă, iar asta arată convingerea Apple că noile tablete vor trece precum pâinea caldă, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

 

În toată liniștea ce se aude mocnit în sediul central al companiei din Cupertino, speculațiile pe seama iPad Mini s-au întețit ca de fiecare dată când se apropie momentul unei lansări importante Apple. Desingul noului iPad l-ar putea eclipsa pe cel al versiunilor precedente, spune un analist, Brian White, citat de All Things Digital. Acesta a făcut o incursiune prin Taipei, unde a stat de vorbă cu furnizorii de componente, iar concluzia lui a fost că noul iPad ar putea fi chiar mai subțire decât cele de dinainte. “Apple nu s-a zgârcit în privința esteticii mult anticipatului iPad Mini. Cred că iPad Mini ar putea să eclipseze noul iPad în ceea ce privește modul în care acesta este simțit în mâinile consumatorilor”.

Cât a pierdut Apple din cota de piață în zona de tablete în ultimul an. Credit: qz.com

 

Cum Brian White e destul de zgârcit la detalii, tot la speculațiile de tot soiul trebuie plecate urechile pentru a ne face o idee despre noul device. În privința dimensiunilor, lucrurile sunt destul de clare. Cei 7,85 inch par a fi bătuți în cuie, de vreme ce producătorii de huse au scos deja la vânzare folii protectoare de ecran, ce pot fi deja achiziționate online, după cum relatează Mashable. Cu puţin noroc, data prezentării oficiale pare și ea știută, potrivit Fortune: 17 octombrie, cu invitații trimise presei încă de astăzi.

 

Tot la capitolul caracteristici, ne așteptăm la o rezoluție mai mică a display-ului pentru iPad Mini. Pe de altă parte, acesta va fi dotat cu două difuzoare în loc de unul, precum și cu un conector nou, ce poate fi regăsit și pe iPhone 5. Cel puțin asta se vede din cele câteva poze care au făcut turul internetului la începutul acestei săptămâni.

”Cred că iPad Mini ar putea să eclipseze noul iPad în ceea ce privește modul în care acesta este simțit în mâinile consumatorilor” – Brian White

 

O mare dilemă rămâne totuși prețul la care iPad Mini va fi disponibil pe piață. Toată lumea se așteaptă să fie mai ieftin decât ultimul model și să concureze la preț cu tabletele de aceleași dimensiuni: Nexus 7 și Kindle Fire. Acestea costă fiecare 199 de dolari, iar analiștii estimează că un iPad Mini la mai puțin de 300 de dolari ar da lovitura. E și cazul să o facă având în vedere că în clipa de față cota de piață deținută de Apple în zona de tablete în SUA este de 52%, față de 81%, cât era în 2011. Cum fiecare al patrulea adult american deține o tabletă în clipa de față, provocarea pentru Apple e cu atât mai mare.

 

Piața de tablete în miniatură, pe care Jobs refuzase s-o ia în serios, e deja un teren de joacă bătătorit, unde Kindle Fire și Nook s-au instalat confortabil, iar Apple e pentru prima dată outsider într-o categorie de gadgeturi. Cum Clonele la iPad Mini au început să apară în China, jurnaliștii de la Gizmodo fantasmează deja la curcubee de culori pentru mult zvonita tabletă. Semnalele sunt bune, Apple, ai cuvântul!

Alte articole

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:35 Stack trace: #0 /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/srv/users/serv...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /srv/users/serverpilot/apps/wordpress/public/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 35